Az Intel felvásárolja a Movidiust

Az új szerzemény segítségével sokkal jobban, pontosabban látó eszközök készülhetnek, így az önállóan közlekedő autók és drónok szegmense nagy lökést kaphat.

Az Intel felvásárolja a Movidiust

Az Intel egy komoly jelentőségű felvásárlásra készül, amelynek keretén belül tulajdonába kerülhet a Movidius Technology, amennyiben a hatóságok is rábólintanak az akvizícióra. A Movidius Technology speciális, alacsony fogyasztás mellett üzemelő SoC egységeket fejleszt, amelyek a különböző szenzoroktól érkező vizuális jelek feldolgozását végzik.

Movidius Myriad 2 VPU

A Movidius VPU platformja alacsony fogyasztása miatt könnyedén integrálható különböző eszközökbe, és a jelek szerint a későbbiekben pont erre készül az Intel. A Movidius VPU egységei az Intel mélységérzékelésen alapuló RealSense technológiáját egészítik majd ki: a RealSense kamera lesz az adott eszköz „szeme”, a szemből érkező jeleket pedig a Myriad VPU egység dolgozza fel. A Movidius technológiájának felvásárlásával a következő generációs eszközök intelligens „látórendszere” végre teljessé válik, ami több területen is újszerű lehetőségeket nyújt.

Az új szerzemény az egyre okosabbá váló eszközök és platformok további fejlődését segítheti: a készülékek napról napra egyre okosabbak és okosabbak, internetre is kapcsolódnak, a jövőben pedig egyre több fog kiegészülni kamerákkal. Persze „látó” rendszerek már manapság is rendelkezésre állnak, de ezek még gyerekcipőben járnak, óriási a fejlődési potenciál ezen a téren. Az intelligens képfeldolgozó rendszerek több területen is hasznosak lehetnek, így egyebek mellett az önállóan közlekedő autókban, a drónokban, a különböző robotokban, sőt, egyes háztartási eszközökben is helyet kaphatnak a nem is oly távoli jövőben, vagyis a technológia előtt rengeteg lehetőség áll.

Az Intel a RealSense megszerzésével már tett egy fontos lépést annak érdekében, hogy profitálhasson a közelgő iparági növekedésből, most pedig a Movidius segítségével végre teljessé teheti intelligens vizuális rendszerét. Az új platform segítségével objektumkövetésre, navigációra és különböző helyszínek feltérképezésre, ütközés-elkerülésre, valamint különböző dolgok vizsgálatára és elemzésére is lehetőség nyílik.

Az újítás a virtuális-, kiterjesztett- és összeolvasztott valóságra támaszkodó rendszerek esetében is jól jöhet.

A felvásárlásnak a Movidius elnök-vezérigazgatója is örül, ugyanis szerinte az Intel technológiáinak és erőforrásainak köszönhetően a sikeres felvásárlást követően minden eddiginél dinamikusabban, gyorsabban fejlődhetnek a vizuális információk gépi feldolgozását segítő platformok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward