Az éhezők viadala - ebben lesz más az előzményfilm

Snow elnök szemszögéből követjük majd a filmet... mielőtt még elnök lett volna.

Az éhezők viadala - ebben lesz más az előzményfilm

Bátran mondhatjuk, hogy Suzanne Collins rendkívül népszerű young-adult könyveit sikeresen ültette át filmre Az éhezők viadala, néha egészen meglepően sötét módon megvalósítva ezt a disztópikus jövőt. A négy film összesen közel 3 milliárd dollárt termelt a mozipénztáraknál, így nem csoda, hogy a készítők nem igazán akarják feladni, és érkeznek majd az előzmények.

Egészen pontosan maga az írónő sem akarja feladni a történetet, hiszen pont idén jelent meg az új könyv, a The Ballad of Songbirds and Snakes, ami Katniss sztorija előtt játszódik. A könyv középpontjában a Donald Sutherland által alakított Snow elnök áll, csak éppen még fiatalkorában, mielőtt egész Panem vezetője lett volna.

A tizedik éhezők viadala alatt Snow mentorálás alá vesz egy Lucy Gray Baird nevű lányt a 12-es körzetből, és a film is erre a történetre alapoz majd.

Egészen konkrétan a Lionsgate már akkor bejelentette, hogy adaptálni tervezi a sztorit, mielőtt a könyv egyáltalán megjelent volna, azóta pedig szépen haladnak előre a dolgok. Annyira, hogy a producer Nina Jacobson már meg is osztott róla néhány alapvető információt:

"Az egyértelmű, hogy nagyon korán járunk az idővonalon. Ez a 10. éhezők viadala, míg az alapfilmekben már a 75-nél vagyunk. Maga a viadal kevésbé csicsás és eltúlzott, mint amilyenné később válik. A film éppen ezért lesz nagyon érdekes, megmutatja majd, hogy régebben hogyan mentek a dolgok. Ráadásul ezúttal a történetet a Kapitólium egyik karakterének szemszögéből mutatjuk be, ami ismételten csak teljesen más hangulatot ad majd. Ugyan korábban is voltak fontos karaktereink a Kapitóliumból, azokat mindig a főhős szemén keresztül láttuk, így érdekes lesz mindezt megnézni Snow szemszögéből" - mondta a producer.

Maga a főszereplő is egészen más jellegű karakter lesz, mint akihez hozzászoktunk.

Míg Katniss egy viszonylag hideg, kőkemény túlélő, aki nem igazán tud alkalmazkodni a viadalt körülvevő rendszerhez és emberekhez, addig Lucy ennek pont az ellentéte. A lány hamar szimpátiát kelt a Kapitóliumban, sokakkal összebarátkozik, így rengeteg támogatói jutalmat nyer el, és maga Snow is sokat segít neki abban, hogy jobban tudjon érvényesülni az arénában.

Lucy tehát igazából egy született showman, abban az időszakban, amikor viszont még közel sem volt akkora csinnadratta és csillogás a viadal körül, tehát ezt a fajta stratégiát választani akkor még nem számíthatott egyértelműen kifizetődőnek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap