Az Apple visszahívja a Beats Pill XL mobil hangfalakat

A Beats Pill XL mobilhangfalaknál túlmelegedhet a beépített lítium-ion akkumulátor, ami égési sérüléshez vezethet, de tűzveszélyt is okozhat. Az Apple nem kockáztat.

Az Apple visszahívja a Beats Pill XL mobil hangfalakat

Aki vásárolt a 2014 januárja óta forgalomban lévő Apple Beats Pill XL mobil hangfalakból, jó ha vigyáz, mert az Apple friss bejelentése szerint potenciális veszélyforrást hurcol magával.

A probléma a jelek szerint az, hogy egyes Beats Pill XL mobil hangfalak nem megfelelő akkumulátorral rendelkeznek, ami hajlamos a túlmelegedésre, így szélsőséges esetben akár tűzveszély forrása is lehet. Az egyelőre nem világos, pontosan mekkora a probléma nagysága, azaz hány mobil hangfal hajlamos a túlmelegedésre, de az Apple szerint az ilyesmi nagyon-nagyon ritka. A visszahívásra inkább azért van szükség, mert a vállalat biztos akar lenni benne, hogy felhasználóit nem fenyegeti veszély, így az illetékesek inkább a teljes visszahívást választották a kockázatvállalás helyett.

A visszahívást egy speciális weboldal segíti, ahol könnyedén, néhány adat megadásával kezdeményezhető az eljárás. Az adatlap kitöltését követően az Apple egy költségmentesen visszajuttatható dobozt küld az adott Beats Pill XL hangfalért, amit egyszerűen csak vissza kell küldeni a cégnek. A csomag beérkezése után az Apple kétféle választási lehetőséget ad a vásárlónak: vagy Apple Store-ban levásárolható kredit formájában, vagy elektronikus fizetés formájában kaphatja vissza a pénzét. Szimpatikus lépés, hogy az Apple nem csak a Beats Pill XL 300 dolláros listaárát téríti meg, hanem ezen felül még 25 dollár extrát is ad, ami kárpótlásként fogható fel.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a másik két Beats Pill mobil hangfalat, azaz a Beats Pill 2.0-t és a Beats Pill 2.0 Limited Editiont nem érinti a probléma, azaz ezeket a termékeket nem hívják vissza. Érdekesség, hogy ezekben a példányokban is ugyanolyan lítium-ion akkumulátor lapul, mint a Beats Pill XL-ben, ám ezek valószínűleg nem ugyanabból a sorozatból kerültek ki, mint a problémás akksik. Legalábbis egyelőre úgy tűnik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward