Shop menü

AZ AMD BEJELENTETTE, MIKOR MUTATKOZNAK BE A RYZEN 7000-ES SOROZATÚ PROCESSZOROK

A formális bemutató időpontjával kapcsolatban végre hivatalos információt kaptunk, ami igazából megegyezik a korábbi pletykálók által emlegetett dátummal.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Az AMD bejelentette, mikor mutatkoznak be a RYZEN 7000-es sorozatú processzorok

A következő generációs AMD RYZEN processzorokkal kapcsolatban egyre több és több pletyka lát napvilágot, ami arra utal, tényleg rövidesen elrajtolhatnak az újdonságok. Nemrégiben még a RYZEN 9-es sorozat dobozát is megcsodálhattuk, valamint számos érdekes technikai részletre is fény derült, például a memóravezérlővel és az AMD EXPO technológiával kapcsolatban.

A legutóbbi pletyka pont a RYZEN 7000-es sorozat tagjainak rajtjáról szólt: az iparági források szerint az AMD elcsúsztatta a tényleges rajtot, így az az Intel Raptor Lake-S processzorainak bejelentésével egy időben lehet esedékes. Ennek eredményeként az Intel prezentációjában nem szerepelnek majd AMD ZEN 4 eredmények, valamint az AMD egy kis szelet is kifoghat a Raptor Lake-S vitorlájából. Arról hírünk írásakor még mindig nincs hír, hogy pontosan miért volt szükség a rajt elcsúsztatására, de majd erre is fény derül – nincs kizárva, hogy az egésznek semmi köze a Raptor Lake-S rajthoz, pusztán az utolsó pillanatban találtak valamiféle hibát valamelyik szoftverkomponens, vagy éppen az UEFI firmware háza táján.

Galéria megnyitása

Mint ahogy fény derült arra, hogy pontosan mikor lesz az AMD RYZEN 7000-es sorozatú processzorok formális rajtja. Ezt a korábbi szóbeszédek alapján 2022. augusztus 29-ére vártuk, ám hivatalos forrásból mindeddig nem nyert megerősítést a dátum, ez viszont néhány órája megváltozott. Az AMD hivatalosan is bejelentette, 2022. augusztus 29-én egy élő előadás keretén belül mutatják meg, mi mindennel készülnek a processzorpiacon a következő generációs processzorok esetében.

Lényegében sor kerül a RYZEN 7000-es modellek formális rajtjára, részletezik a DDR5 és a PCI 5.0-s támogatásban rejlő lehetőségeket, valamint a Socket AM5-ös platformmal kapcsolatban is számíthatunk némi friss információra. Arra kicsi az esély, hogy az RDNA 3 alapú videokártyákat is előhúzzák a képzeletbeli kalapból, az viszont nem kizárható, hogy egy tesztkonfiguráció előkerül, amely ízelítőt ad az új videokártyák teljesítményéből is.

A show tehát 2022. augusztus 29-én kerül megrendezésre, az élő közvetítést az AMD hivatalos YouTube csatornáján keresztül lehet majd követni. ET (amerikai keleti parti) időzóna szerint este 7 órakor indul a közvetítés, ami magyar idő szerint hajnali 1 órás kezdést jelent, de már 2022. augusztus 30-i dátummal.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére