Augusztus 14-én derül ki, mikor érkeznek az új Intel CPU-k?

A 9. generációs Core sorozatú Intel processzorok rajtjára várhatóan októberben kerül sor, ám a pontos dátumról csak augusztus 14-én rántják le a leplet – amennyiben az aktuális információk hitelesek és pontosak.

Augusztus 14-én derül ki, mikor érkeznek az új Intel CPU-k?

A korábbi információk alapján már tudható, hogy az Intel rövidesen új processzorokkal jelentkezik a piacon, amelyek a Whiskey Lake kódnevet viselik – gyakorlatilag azonban Coffee Lake Refreshről van szó. Ezek eredetileg csak a következő év elsőnegyedévében jelentek volna meg a Z390-es lapkakészlettel együtt, ám a jelek szerint változott a terv, hiszen a legfrissebb útiterven már 2018 negyedik negyedévében esedékes rajtról esik szó.

A terv az AMD második generációs RYZEN processzorai miatt változhatott meg, hiszen az újdonságok remek ár/teljesítmény aránnyal kerülnek az üzletek polcaira, így az Intelnek előrébb kellett hoznia a következő processzor-generáció rajtját – amennyiben hihetünk a források állításainak, illetve a HKEPC virtuális hasábjain megjelenő, hivatalosnak tűnő dokumentumoknak.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A rajtra már készülnek az alaplapgyártók is, azaz egyre több 300-as sorozatú lapkakészlettel szerelt alaplap kapja meg azokat az új BIOS-okat, amelyek már támogatják a 9000-es sorozatú Intel processzorokat. Ugyanis a friss termékekhez nem feltétlenül lesz szükség új alaplapra, a régebbi 300-as sorozatú deszkák is fogadják majd őket, amennyiben az adott modellhez készül BIOS frissítés.

A dolgok jelenlegi állása szerint első körben a nyolcmagos Core i9-9900K, a szintén nyolcmagos Core i7-9700K, illetve a hatmagos Core i5-9600K jelenik meg kereskedelmi forgalomban. A friss processzorok ismert tulajdonságairól egyik korábbi hírünkben már írtunk. És azt is megírtuk, hogy az új modelleknél már jó eséllyel nem pasztát, hanem forrasztást használ majd a gyártó a lapka és az IHS közötti hőátadás hatásfokának növeléséhez. Az új generáció rajtjának időpontját várhatóan augusztus 14-én árulja el az Intel egy élő bemutató keretén belül. A tervek szerint a rajt valamikor októberben lesz, vagyis az új processzorok csak akkor kerülhetnek az üzletek polcaira, valamint a róluk készített első független tesztek is csak október folyamán jelenhetnek meg. Az sincs kizárva, hogy augusztus 14-én formális rajtra kerül sor, vagyis az új processzorok minden tulajdonságáról lehullhat a lepel, de megvásárolni majd csak októberben lehet őket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap