Aprók nagyban - 2016.08.12.

Elindult a PC-s No Man' Sky, játékzenék a Spotify-on, Witcher-rajongó olimpikon nyert érmet, ilyen lesz a Battlefield 1 járműves harca...

Aprók nagyban - 2016.08.12.

Több, mint egymillió angol játékos költött pénzt a Pokémon Go-ra

Az ingyenes játékot az Egyesült Királyság lakosságának 13 százaléka, vagyis 6,1 millió ember töltötte le július 14. óta. Közülük 5,3 millió még mindig játszik, sőt, a pénztárcáját sem kíméli. A legtöbben legalább 79 pennyt költöttek, de megálltak 15 fontnál. Voltak azonban, akik nem: 250 ezren 15 font felett, 150 ezren 30 font felett vásároltak, sőt, hétezren túllépték a 75 fontos határt is. A játékosok legalább harmada 35 év feletti felnőtt, de az 55 év felettiek közé már csak 4 százalék tartozik.[bold]

2017 elején jön a második Halo Wars 2 bétateszt[/bold]

Ezúttal Windows 10-et futtató PC-vel is részt vehetünk benne, de megmarad az első tesztnél már – bár akkor még kizárólagosan - használt Xbox One is. A második bétába beépítik az előzőnél kapott visszajelzéseket: több egységünk lehet, fejlesztettek az irányításon és átalakították a Leader Powereket, valamint talán a többjátékos játékmódokból is megismerhetünk továbbiakat az eddig látott kettőn kívül.

Videójátékos kategóriát indít a Spotify

A zenestreamelő szolgáltatás Spotify Gaming néven olyan, rendszeresen ellenőrzött lejátszási listákat hoz be, mint a Power Gaming, a Retrowave, vagy a Top Gaming Tracks, egyben játékok százainak zenéjét is hallgathatóvá teszi a Fallout 4-től a No Man’s Sky-ig. Néhány játékos-hírességnek saját listája is lesz.

Witcheres felszerelést viselt egy olimpikon versenyzés közben

A 19 éves Vitalina Batsarashkina nagy Witcher-rajongó lehet. Meglehetősen ütős, szinte kiborgszerű látványt nyújtott, ahogy a szemtakaróján a Witcher farkaslogója volt látható, nadrágzsebéből pedig a Witcher-medál lógott ki. Szemüvegén egyébként az American McGee’s Alice-ből vett látványelemek is voltak. A lány ezüstérmet szerzett a női 10 méteres pisztolylövészetben.

PC-n is elérhető a No Man’s Sky

Ma este hét órától nyílt meg a letöltési lehetőség. Előzetes letöltés nem volt, de a csomag csak 2,6 GB-nyi adatot tartalmaz. Közben a Hello Games a legkritikusabb hibák mielőbbi javításán dolgozik. Ennek érdekében áttértek a ticketes hibabejelentési rendszerre, melyhez új munkatársakat is felvettek. A játék konzolverziójának streamjei az utóbbi napokban ellepték az internetet, de sokan panaszkodtak a meglehetősen pixeles grafikára és az egysíkú játékmenetre. Érdeklődve várjuk a PC-s verzióval kapcsolatos véleményeket, itt ugyanis széleskörű beállítási lehetőségeket kapunk majd a látvány terén. Sajnos a legfrissebb hírek szerint nem indul túl jól a játék PC-s története, többen alacsony framerate-ről, összeomlásokról számolnak be, de a No Man’s Sky a jelek szerint az alt-tabolást sem kedveli túlzottan.

Novemberben jön a teljes verziós Killing Floor 2

A co-op zombiaprítós FPS 2015 áprilisában jelent meg a Steamen korai hozzáféréssel, azóta pedig új térképek, szörnyek és a Versus Survival PvP-játékmód is bekerült a játékba. A Tripwire Interactive bejelentése szerint november 18-tól a teljes verziót élvezhetjük majd PC-n és PS4-en is.

Októberben érkezik a Shadow Warrior 2

Az ultragyors, belső nézetes kaszabolós-lövöldözős játékra már csak két hónapot kell várni, bár a pontos megjelenési napot még nem árulták el. A tavalyi E3-bejelentés és az idei PAX Eastes bemutató alapján kijelenthetjük, hogy a játék jelentős fejlődésen ment keresztül, amit szerencsére saját szemünkkel is láthatunk, ha az alábbi videót összehasonlítjuk a tavalyi képekkel.

Videón a Battlefield 1 járműves harcai

Az első világháborús téma garantálja, hogy a Battlefield 1-ben járműveket is vezethetünk majd, hiszen ekkor jelentek meg a modern páncélos tankok és ekkor vettek ki először jelentős részt a csatákból a repülőgépek. A DICE képviselői egy kis történelmi hátteret fűztek a játék járművekkel kapcsolatos részéhez, illetve azt is megmagyarázzák, miért kötötték egy bizonyos karakterosztályhoz a tankok használatát.

A Titanfall 2 kampányát a Wolfenstein és a Doom inspirálta

Az első résztől eltérően a Titanfall 2-ben lesz egyjátékos kampány a többjátékos fő rész mellett. A legtöbben nem sokat vártak tőle, afféle függelékként tekintettek rá, de lehet, hogy mégsem lesz olyan rossz. Mackey McCandlish, a játék dizájnere ugyanis elmondta egy interjúban, hogy jóleső érzéssel készítették el a kampányt, olyan játékokból ihletet merítve, mint a Bioshock és a Half-Life, de főleg a Wolfenstein: The New Order és a 2016-os Doom. Ez alapján valószínű, hogy nem annyira a zsákmányolásra összpontosító, Destiny-, vagy The Division-féle élményt kapunk majd, hanem egy olyat, ahol nem vagyunk rákényszerítve a farmolásra és a karakter áll a középpontban. A játék október 28-án jelenik meg.

Végleg bezár a Project Spark

Bár a Microsoft már májusban bejelentette a dolgot és azóta le sem lehetett tölteni az amúgy már ingyenessé tett játékot, az online szolgáltatások még futottak, de a mai nap után már ezek sem lesznek elérhetőek. A szerverek nélkül a játékosok nem jutnak majd hozzá mások által készített tartalmakhoz és a saját alkotásaikat sem tudják majd feltölteni. Az offline eléréshez máig le kellett tölteni az adott tartalmat. A döntés ugyanakkor nem jár majd elbocsátásokkal.

Egy kis retro a végére

Duncan Jones, a Warcraft rendezője osztotta meg az alábbi Twitter-üzenetében egy, a filmbe be nem került dal linkjét. Az előadó a 90-es évek elejének a mai harmincasok által jól ismert, egyslágeres szupersztárja, Chesney Hawkes, a téma természetesen az ő sikerdala, a The One and Only, melyet csodás warcraftos stílusban, bárdként dolgozott át. Össze lehet hasonlítani az eredetivel! :)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward