Aprók nagyban - 2015. 09. 25.

Prev-gen CoD-hoz nem jár kampány, különös titkokat rejt a SOMA, Chris Avellone is beszáll az Original Sin 2-be és még sok egyéb érdekesség a mai aprókban!

Aprók nagyban - 2015. 09. 25.

Transformers: Devastation – Bekukkantás a színfalak mögé

A Platinum Games gyakós Transformers játéka hamarosan megjelenik, úgyhogy már ideje volt felpörgetni a videós gépezetet. Aki még nem hallott a Transformers Generations univerzumában játszódó játékról, az mindenképpen vessen egy pillantást az alábbi videóra. A Devastation október hatodikán érkezik a következő platformokra: PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One.

A Call of Duty: Black Ops 3 Xbox 360-as és PS3-as változataiban nem lesz kampány

A Treyarch a játéknak csak a PC-s, PS4-es és Xbox One-os változatait készíti, külsős cég kapta meg azt kemény feladatot, hogy amit ők csinálnak a mostani vasakkal, az fusson a régieken is. Nos, nem túl meglepő módon a bravúr ezúttal nem jött össze, így ma bejelentették, hogy a játék prev-gen változatai nélkülözni fogják a grandiózus, akár többen is játszható kampány módot. Ezen felül hiányozni fog a bolt ahol különböző festéseket vehetünk, valamint az eSport eszközöknek is búcsút lehet mondani. Cserébe azonban leviszik ezen változatok árát 50 dollárra és néhány régióban még egy Black Ops 1 letöltőkódot is dobnak hozzá.

Egy kis trükkel minden PS Vitás játék futtatható a PS TV-n

Persze azt már az elején szögezzük le, hogy nem véletlenül van egy listája a PS TV-nek, hogy mit hajlandó futtatni, és mit nem. Vannak játékok, amik olyan funkciókat akarnak elérni, amivel a TV nem rendelkezik (kamera például). Viszont az is tény, hogy néhány címnél igazán érthetetlen, hogy miért nem tudunk vele játszani a nagy képernyőn is. Erre talált most egy viszonylag egyszerűen kivitelezhető megoldást a Mr Gas néven futó felhasználó. E-mailben kell küldjünk magunknak csak pár dolgot és használni, az alábbi videó szépen elmagyaráz mindent.

Az aktuális Sims főnök Lucy Bradshaw 23 év után otthagyja az EA-t

Az EA bejelentette, hogy Lucy Bradshaw, aki 2009-ben vette át a társ-alapító Will Wright-tól a Maxist, távozott a cégtól. A Sims Studio feje, Rachel Franklin veszi majd át a helyét. Bradshaw 23 évig dolgozott az Electronic Artsnál, és a bejelentésben Adam Wilson vezérigazgató meg is köszönte az eddigi munkáját és sok sikert kívánt neki a jövőben. Ha valaki egy kicsit is aggódott volna… a Maxis azért természetesen tovább dolgozik a Sims 4-en, és valószínűleg gyúrnak majd a következőre is.

A szerepjáték, amiben senkinek sem kell meghalnia

Ez a jelmondata egy új RPG-nek Steamen, aminek a nagy részét egy ember készíti. Anno Kickstarteren gyűjtöttek a játékra, bő 50 ezer dollárt sikerült összekalapolni rá. A története szerint a világban a nagy háború után az emberek elzárták a szörnyeket a föld alá. Mi egy kíváncsi kölyök sztoriját alakíthatjuk, aki egy lyukon keresztül leesik a szörnyek világába, ahonnan még senki sem jött vissza. Ahhoz, hogy ez nekünk mégis sikerüljön, harcolhatunk vagy… kidumálhatjuk magunkat minden helyzetből. Sőt, még randizhatunk is egy csontvázzal! (Ez érdekes kérdéseket vet fel…)

Érdekes titkokat rejtettek el a SOMA-ban

A Frictional Games új játéka különös titkokat rejt, de azt nem áruljuk el pontosan miről, mert kicsit spoileres is lehet. A lényeg, hogy a játékosok felfigyeltek rá, hogy például ha játékbabát raknak a WC-kbe és lehúzzák, kapnak egy karaktersort. Összerakva ezeket felnyithatóvá válik egy jelszóval védett fájl a játék könyvtárában, ami sok érdekességet tartogat. Bővebb infókért érdemes átnézni a Kotakura.

Chris Avellone az Original Sin 2-be is beszáll

A Larian Studios bejelentette, hogy Chris Avellone is segít nekik a Divinity: Original Sin 2 fejlesztésében. Az Obsidian Entertainment társalapítója igazi sztárja a klasszikus RPG-k reneszánszának, rengeteg projektbe segédkezik, és eddig egyszer sem kellett csalódnunk a munkájában. Korábban egyébként dolgozott az Interplaynél, a Reflexive-nél és a Snowblindnál, olyan szerepjátékok köthetőek a nevéhez mint a Fallout 2, a New Vegas, a Planescape: Torment vagy éppen a Pillars of Eternity, aminek nem rég teszteltük az első kiegészítőjét.

Nem meglepő módon a Lariannál is karakterek megírására vállalkozott. Az Original Sin 2 gyűjtése egyébként egész jól megy, de még van pár kiterjesztett cél, amit nagyon jó lenne elérni, szerencsére még van rájuk 4 nap, szóval meglehetnek. A játék jelenleg PC-re készül, de később valószínűleg több platformra is meg fog jelenni.

Nem fértek rá a DLC-k a DA:I GOTY lemezre

A Dragon Age hivatalos Twitter csatornáján hangzott el a kérdés, hogy kódokat kapunk-e a játékhoz, vagy rajta lesz minden a lemezen. Nos, mint az a címből kiderül, letöltőkódokkal oldották meg a helyhiányt, így miután betoltátok a lemezt, készüljetek egy hosszas letöltésre és patchelésre. A játék egyébként 40GB-ot foglal PS4-en és Xbox One-on, egy standard lemezen pedig 50GB adat fér el. A 3 megjelent sztori DLC-ről annyit érdemes tudni, hogy a Jaws of Hakkon és a The Descent a fő kampány alatt játszhatóak, előbbi egy nagy új térképet és sok küldetést hoz, utóbbi pedig a Deep Roadsban játszódik és ismét sok mindent tanít nekünk a törpékről. A szeptember 8-án megjelent Tresspasser szépen lezárja nekünk az Inquisition sztoriját.

Kaptunk egy rakás screenshotot a World of Final Fantasyból

Mikor bejelentették nyáron, nem igazán tudtuk hová tenni a World of Final Fantasy-t, és még most is nehéz, de végre egyet többet tudunk meg róla. Amint az a képekből is látható, sok ismerős arccal találkozhatunk majd kalandozásaink során a cukira vett Final Fantasy-ban, ami jövőre érkezik PS4-re és Vitára.

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward