Aprók nagyban - 2015.08.28.

Film készül a Borderlandsből, először akcióban a LawBreakers, visszatért a Ubisofthoz a Far Cry 2 direktora, a Trine 3 fejlesztői pedig bocsánatot kérnek...

Aprók nagyban - 2015.08.28.

Film készül a Borderlandsből

Újabb nagyszabású játékra csapott le Hollywood. A Borderlands alapján a Lionsgate stúdió készít majd filmet, a híres producer, Avi Arad vezetésével - aki olyan mozik mögött áll, mint az Iron Man, Spider Man, The Amazing Spider Man, és az X-Men, többek között.

A Lionsgate egyelőre csak annyit nyilatkozott, hogy a film ugyanazt a belemenős, kemény irányt valósítja majd meg, mint a játék.

Először akcióban a LawBreakers

Cliff Bleszinski új arena-shootere... nos... egészen eszméletlenül királynak tűnik az első játékmenet-felvétel alapján. Brutális tempó, hatalmas ugrások, dinamikus mozdulatok jellemzik, mindenféle eszement szuperképességgel megspékelve. A trailerben egyébként bemutatkozik az első négy karakter is, Kitsune, Maverick, Breacher és Cronos.

Hiányzó kódok a Metal Gear Solid 5 gyűjtői kiadásában

Úgy tűnik, nem sikerült éppen problémamentesre a Metal Gear Solid 5 gyűjtői kiadásának rajtja. Először arról kaptunk híreket, hogy hiányosak a raktárkészletek, a Konami ugyanis nem gyártott eleget a csomagból, így több áruház kénytelen volt lemondani a rendeléseket.

Most pedig azt tudtuk meg, hogy akik meg is kapták a maguk gyűjtői változatát, kissé hiányosan jutottak hozzá. Számos esetben hiányoznak ugyanis day one DLC-kódok, valamint a gyűjtői kiadáshoz járó exkluzív DLC-kódok. Ezeket egyébként a Konami elméletileg utólag kiküldi majd a kereskedőknek, akik aztán eljuttathatják azokat a vásárlóknak.

Visszatért a Ubisofthoz a Far Cry 2 direktora

Clint Hocking, a Far Cry 2 vezető fejlesztője, és a Splinter Cell-sorozat egykori fejese némi kitérő után visszatért a Ubisoft Toronto csapatába. Az úriember 2010-ben köszönt el a kiadótól, majd megfordult a LucasArts, a Valve és az Amazon Game Studios berkeiben is. Hocking úgy nyilatkozott, a Ubisoftnál még mindig számos régi ismerőse dolgozik, akik tárt karokkal várták vissza - továbbá elismerte, hogy szinte mindent, amit a játéktervezésről megtanult, azt a Ubisoftnál tanulta meg.

Hocking azonban megerősítette, hogy nem egy új Splinter Cellen dolgozik, hanem a stúdión belül egy teljesen új projektbe kezdtek bele, több korábbi kollégájával együtt. Egyelőre annyit mondott, hogy érdekes és innovatív játék kerekedik majd ki belőle.

Trine 3: "mindenki utál minket"

Már mi is írtunk arról, hogy a Trine 3 mondhatni hűvös fogadtatásban részesült a rövidsége, a játékmenet egyszerűsítése, és a rossz befejezése miatt. A készítők akkor azt nyilatkozták, mindez a sorozat jövőjét kérdőjelezi meg, az alábbi videóban pedig elmondják, hogy minden további tervüket egyelőre szüneteltetik. De nem ez a lényeg, hanem inkább az, hogy a srácok bocsánatot kérnek a hibájukért, és láthatóan nagyon megviselte őket az egész. Mindenesetre a nyitott és őszinte kommunikáció jelenleg az egyetlen, ami valamelyest segíthet a helyzeten.

1 millió felett jár a Rocket League a Steamen

Az általam is nagyra tartott Rocket League szerencsére jól teljesít a piacon, és nem csak azért, mert a PS Plus felhozatalába is bekerült. Eddig több, mint 5 millióan töltötték le a játékot PC-n és PS4-en összesen, ebből azonban 1 milliót tisztán a Steamen vásároltak meg a felhasználók - ami azt is jelenti, hogy PS4-en vélhetően nagyobb bázissal rendelkezik a játék.

A készítők ünneplés gyanánt egy 10%-os leárazást indítottak el Steamen, továbbá bejelentették, hogy még idén jön SteamOS-re és OS X-re is a játék.

Megjelent a Satellite Reign

A klasszikus Syndicate Wars szellemi örökösének tekinthető Satellite Reign mától megvásárolható a Steamen, a GoG-on és a Humble Store-on - ráadásul a következő egy hétben 20%-os kedvezménnyel.

Véletlenül nem lehet lementeni az Until Dawn közvetítéseit

A tegnapi aprókban írtunk arról, hogy az PS4-exkluzív Until Dawnt ugyan streamelni lehet a konzolról, de archiválni a felvételeket már nem. Akkor a Twitch úgy nyilatkozott, kapcsolatba lép a Sonyval, és megpróbálja tisztázni a helyzetet. Nos, a helyzet tisztázódott: a Sony közölte, nem direkt tiltották le az archiválást, és éppen dolgoznak a megoldáson.

A végéhez közelítenek az Uncharted 4 motion capture munkálatai

A színészeknek rengeteg dolga van az Uncharted 4-ben, nem csoda, hogy a motion capture felvételek még mindig zajlanak. Most azonban egy fontos mérföldkőhöz érkezett a fejlesztés: a Sullyt és Elenát alakító színészek, Richard McGonagle és Emily Rose a mai napon befejezték a munkájukat - legalábbis ami a mozgásrögzítést illeti.

Megdobta a DreamCast eladásait a Shenmue 3 bejelentése

Szegény DreamCastnek ugyan már kicsit késő, de ha máskor nem, hát legalább tizenöt évvel a halála után újra fellendült iránta az érdeklődés. A Shenmue-rajongók ugyanis a harmadik rész E3-as bejelentése óta elkezdték megtámadni a retro konzolokat áruló boltokat, hogy újra felidézzék az első két részt, de az újoncok számára is vonzó, hogy az eredeti környezetükben ismerhetik meg az előzményeket. Az egyik ilyen angol bolt tulajdonosa, David James-Turvey elmondta, a hozzá betérő vásárlókat már jobban izgatja a Shenmue 3, mint az új Call of Duty, és hogy egy héten például húsz DreamCastet is elad.

A hét zárásaként pedig...

...gondoljátok, hogy vele tudna egy sikeres Sonic-játékot készíteni a SEGA?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward