Apró és ügyes biometrikus szenzor az LG-től

Az LG Innotek új pulzusmérője egészen vékony helyen is elfér majd, keveset fogyaszt, mégis sok riválisánál pontosabb.

Apró és ügyes biometrikus szenzor az LG-től

Az LG Innotek egy meglehetősen érdekes újdonsággal rukkolt elő. Az innovációs megoldásokért felelős részleg egy olyan biometrikus érzékelőt alkotott, ami nemcsak kicsi helyet igényel, hanem még kiváló képességekkel is rendelkezik.

Az új szenzornak nincsen neve, a bejelentésben csak „modulként” hivatkozott rá a gyártó. A tervezők célja az érzékelő megalkotásakor az volt, hogy a végeredmény minél kisebb legyen, és ezt bizony sikerült is elérniük. A biometrikus modul mindössze 1 milliméter széles. Az egész egység csak egy fejlett PCB-re épülő integrált áramkörből, valamint egy olyan fotodiódából áll, ami öt LED-ből épül fel.

Az apró és kifejezetten keskeny modul az eddig alkalmazott biometrikus szenzoroknál 30 százalékkal jobb jelátvitelt kínál, miközben a fogyasztása húsz százalékkal szerényebbnek ígérkezik. És ami még ezeknél is sokkal fontosabb, hogy 38 %-kal sikerült csökkenteni a hibahatárt; ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ± 8 BPM helyett ez a modul legfeljebb ±5 BPM tévedéssel képes meghatározni a viselője pulzusát sportolás közben, nyugalmi állapotban pedig akár ±2 BPM-es pontosságra is képes lehet, ami nagyszerű eredmény. (Ez utóbbihoz hasonló teljesítményt már orvosi műszerek nyújtanak az LG elmondása szerint.)

Hogy hol használhatják fel az újdonságot? Nos, a legtöbb vélekedés szerint a viselhető kiegészítőkbe szánja ezt a megoldását az LG, azonban szerintünk egy másik remek felhasználási lehetőségben is gondolkodhat a dél-koreai alakulat. Egy ennyire keskeny dizájn akár a mobiltelefonok oldalára is beépíthető lehet, így egy jól elhelyezett pulzusmérő folyamatosan tudná monitorozni a telefon használójának a pulzusát. Ráadásul ebben éppenséggel még lemaradásban van az LG a Samsung mögött, és ezt minden bizonnyal a vállalat vezetése is jól tudja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward