App bemutató 12.: Doom és ping - pong

Megint játék, és újra két teljesen más stílusú. 

App bemutató 12.: Doom és ping - pong

[bold]Virtual Table Tennis

[/bold]

Vagy csak úgy magyarul, a ping-pong. Hogy lehetne, valós, fizikai sportot telefonon, tablet-et játszani? Pedig lehet. 

Indítsuk el és irány a New Game. Válasszuk ki tudásunknak megfelelő szintet. A vakmerők választhatják a profi szintet, majd visszaváltanak.. Válasszuk ki a játék stílust. 

[italic]

Practice:[/italic]  Ütő választással kezdőik. Bár választhatunk, igazából mégsem. A jobb ütőket ki kell érdemelni.  Kis színes csíkokkal jelzik melyikütő melyik tulajdonsága mennyire erős. Majd játszhatunk is. Ujjunkkal irányítsuk az ütőt, szerváljunk. Majd adogassunk. És nyerjünk!

Arcade esetén választhatunk ellenfelet, csillagok jelzik a szintjüket. A már megismert ütő választás és hajrá!

Tournament annyiban különbözik, hogy kettéválik a játék baráti és nemzetközi meccsekre. Az ellenfeleket sorsolással kapjuk. Egymás után szépen mindent legyőzve, aki az utunkba áll eljuthatunk a jól megérdemelt serlegig. Sokat kell azért gyakorolni!

Az utolsó, de legjobb lehetőség a multiplayer. Bluetooth segítségével könnyedén csatlakozhatunk barátaink telefonjához. Másik megoldás a Game Center-ben összegyűjtött ismerősök közül kihívni valakit. Ez a rész az igazi szórakozás! És sajnos hiányzik az iPad-es megfelelőjéből. Pótolták azzal, hogy egy eszközön ketten is tudunk játszani, a Bluetooth-os kapcsolódásnál sokkal jobb, kényelmesebb, de az igazi többjátékos mód hiányzik..

iOS link: Letöltés 

Android link: Letöltés

Értékelés: 9/10 

Doom Classic

Van egy generáció, akinek a Doom maga A játék.  Na, nem a harmadik, új rész, az igazi, 486-oson játszott Doom I. és Doom II. A régi szép idők!

Ahogy elindítottam rögtön az extrákra mentem, egy nagyon látványos, kedvcsináló videóra számítottam. Nem teljesen ezt kaptam. Az  20 éves grafikával készült játék meccseiből összevágott videót nézhettem meg. Nosztalgikus élmény. Aki nem játszott vele még sosem nézze végig,  sokat megtanulhat az ellenségről.

Nézzük a beállításokat, ahogy egy PC-s játéknál, Options és Control. Minden fontos elemet személyre szabhatunk, akár azt is az irányítást segítő ikonok merre helyezkedjenek el a kijelzőn.

About menüből csak egy szomorú meglepetést emelek ki, a Support egy nem létező helyre mutat az IDSoftware honlapján.

Most, hogy megismertük a programot teljes egészében, mindent beállítottunk kényelmesre, hatékonyra indulhat a játék. Klasszikus FPS, szó szerint, korszakalkotó játék volt. Haladjunk előre, küzdjünk meg az egyre keményebb, egyre különlegesebb szörnyekkel.

Amit negatívunként említeni tudok az irányítása. Akárhogy állítgatok finom mozdulatokra, óvatos fordulásokra nincs lehetőség. Így profi játékra is csak kis esély maradt. Szerencsére céloznunk is csak nagyjából kell. Még sehol sincs a Quake széria pixel pontosságot megkövetelő technikája. De ezzel együtt is imádom. Kamaszként is sok felhőtlen percet szerzett (persze akkor még valakinél összegyültünk és együtt játszottunk) és most is.

iOS link: Letöltés 

Android link: -

Értékelés: 7/10 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward