Antec P100: Zajszigetelt számítógépház remek bővíthetőséggel

Az Antec P100 igényes felépítéssel, zajszigetelt kivitelben érkezik, sőt, árcédulája sem riasztó, így sokak számára lehet majd jó választás.

Antec P100: Zajszigetelt számítógépház remek bővíthetőséggel

Az Antec egy rendhagyó számítógépházzal rukkolt elő, amely költséghatékonysága ellenére csendet is ígér, hála az oldallapjain elhelyezett zajszigetelésnek. A P100-as modell a vállalat Performance One sorozatára jellemző stílusjegyeket hordozza magán, a csend érdekében pedig bevet mindent, ami a Quiet Computing Technology égisze alá tartozik.

Az újdonság letisztult dizájnnal érkezik és kívül-belül feketében pompázik. Az előlapi bővítőhelyek egy elegáns, dupla zsanérral és zajszigeteléssel ellátott, 270 fokban nyitható ajtó mögött lapulnak, az előlapi portok pedig a ház előlapjának felső részén, az ajtó felett helyezkednek el.

A közepes torony formátumú számítógépház 484 milliméter magas, 220 milliméter széles és 523 milliméter mély, belsejében pedig Mini-ITX, microATX vagy hagyományos ATX formátumú alaplap kaphat helyet. Az alaplaptálca a szokásos szerelőablakot természetesen ezúttal is felkínálja, sőt, szélein igényesen kialakított, gumiborítással ellátott kivágások is helyet kaptak, amelyek a kábelmenedzsmentben segédkeznek. Az alaplaptálca mögött 20 milliméternyi hely van a kábelek hatékony, esztétikus elvezetéséhez.

Az adattárolókat két darab 5,25 colos, illetve hét darab 3,5 colos bővítőhely fogadja. Utóbbiak fiókos rendszerűek, így nem csak 3,5 colos, hanem 2,5 colos adattárolókat is fogadnak, méghozzá összesen maximum hetet. PCI bővítőhelyekből szintén hét áll rendelkezésre.

Az újdonság belsejében maximum 170 milliméter magas processzorhűtő fér el, a videokártyáknak pedig 317,5 milliméternyi hellyel kell beérniük. A tápegység ezúttal is a ház hátulján, alul foglal helyet, alatta pedig szellőző található, amit kivehető szűrővel is elláttak.

Szellőzés tekintetében sem kispályás az Antec P100, ugyanis igen-igen huzatossá tehető. Gyárilag két ventilátort kapunk: a ház hátulján és tetején egy-egy csendes, 120 milliméteres átmérőjű, FDB csapágyazással ellátott légkeverő lapul, amelyek természetesen az Antec műhelyéből érkeztek. Ezek a ventilátorok akár 140 milliméteres átmérőjű példányokra is lecserélhetőek, sőt, rajtuk kívül a ház tetejére egy második 120 vagy 140 milliméteres, a ház elejére pedig két 120 vagy 140 milliméteres átmérőjű ventilátor is kerülhet. Az előlapi szellőzőhöz természetesen szűrő is jár.

A pofás újdonság folyadékhűtő rendszert is fogad: a ház tetején akár egy 240 milliméteres hőleadó radiátor is elfér. További jó hír, hogy a ház hátlapjáról a folyadékhűtő rendszerek külső hőleadó radiátorának bekötését könnyítő gumírozott furatok sem hiányoznak.

Előlapi portok tekintetében jól áll a P100: két USB 3.0-s portot, két USB 2.0-s portot, valamint egy fejhallgató kimenetet és egy mikrofon bemenetet vonultat fel. Közvetlenül mellettük a bekapcsoló- és reset gomb is jelen van.

Az Antec P100 három év garanciával kerül forgalomba, ára pedig 90 euró magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward