Shop menü

ANDROIDOS MOBILOKKAL IS MEGY MÁR BMW-K ZÖKKENŐMENTES NYITÁSA

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Androidos mobilokkal is megy már BMW-k zökkenőmentes nyitása

A BMW és az Apple már 2021-ben elindította a fejlettebb digitális slusszkulcs támogatást, és most úgy fest, hogy ez a lehetőség végre biztosított lesz az androidos eszközök esetén is. Már az Android 13 érkezésekor lehetett erről híreket hallani, de végül az Android 13.1 kiadás fogja ezt a funkciót elhozni.

A Digital Key Plus névre keresztelt technológiát a BMW így már egyre szélesebb felhasználói kör számára tudja majd biztosítani. Egyébként más gyártók autóit egy ideje már lehet nyitni androidos mobilokkal is, de a Digital Key Plus zökkenőmentesebb élményt tud nyújtani. A mostani bejelentés alapján azért nem minden Android 13.1-et futtató készüléknél lesz meg a technológia támogatása, ennek ugyanis hardveres feltétele is van.

A My BMW alkalmazás használatával néhány Pixel és Samsung készülék fogja biztosítani a kulcsnélküli, okostelefonos nyitási lehetőséget. A Google Pixel 7 Pro és a Pixel 6 Pro szerepel a támogatott eszközök listáján a Samsung Galaxy S23+ és S23 Ultra, S22+ és S22 Ultra, S21+ és S21 Ultra, Z Fold3 és Z Fold4, valamint Note20 Ultra modellek mellett.

Hogy miért ezekre az eszközökre korlátozódik a támogatás az egyes gyártókon belül is? Nos, a válasz nagyon egyszerű: ezek támogatják az UWB technológiát.

A Digital Key Plus technológia úgy lett kialakítva, hogy az Ultra Wideband kapcsolódási lehetőség szükségeltetik hozzá, így lesz a BMW elvárásainak megfelelően biztonságos és kényelmesen használható. Az Apple készülékeinél is az UWB-re támaszkodva vezette be a digitális slusszkulcs támogatását a vállalat. Nemcsak az iPhone-nal, de még az Apple Watch használatával is lehet nyitni azokat a járműveket, amikben biztosított ez az extra, szóval még az okosóra is kiválthatja a hagyományos nyitóeszközöket.

Galéria megnyitása

A My BMW appot használva a tulajdonosok sok jó plusz funkciót is elérhetnek majd, az expressz módot is aktiválva pedig már abszolút kényelmessé válik a járművek használata. Ilyenkor a rendszer magától fogja érzékelni a felhasználók közelségét, és nyitja, zárja az ajtókat anélkül, hogy bármilyen módon hozzá kellene nyúlni a nyitáshoz használt eszközhöz, így a mobilhoz vagy akár órához. A motort is lehet indítani azonnal a beülést követően.

Akkor sincs baj a Digital Key Plus használata mellett, ha az ember okostelefonja lemerül. Nagyából öt órán keresztül még a mobiltelefon vagy okosóra lekapcsolását követően is lehet majd nyitni az autót, és az autóban pedig már lehet tölteni az okostelefont akár az indukciós töltőpadon vagy kábel használatával is, ha nagyobb töltési tempóra van szükség.

A sima Digital Key már eddig is támogatott volt, de az csak NFC alapú kommunikáción alapszik, és ott egyéb hátrányok is vannak a Digital Key Plushoz képest. Az UWB alapú digitális kulcs támogatás a jövőben egyre elterjedtebb lesz, de egyelőre ez még a mobilok részéről is elég döcögősen halad.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére