Androidon is elérhető a CPU-Z

A híres információs program ezentúl már a Google rendszerét futtató kütyünk lelkébe is belátást enged. 

Androidon is elérhető a CPU-Z

A CPUID által fejlesztett programnak az androidos változatát is az anyavállalat készítette el a Play Store-ban fellelhető információk szerint. Az újdonság itt is hasonló képességekkel bír, mint a számítógépekre szánt változat, de azért vannak eltérések.

Ezentúl az Android mellett sem lesz már rejtegetnivalója a készülékeknek, a CPU-Z ugyanis pillanatok alatt elénk tárja a motorház tartalmát számokban realizálva. Kijelzi a felhasznált lapka típusát, maximális és pillanatnyi órajelét (magonként), és még sok más dolgot is. A Google operációs rendszere nyilván nem pont ugyanazokhoz az információkhoz fér hozzá, mint a PC-s variáns. Itt például nem szerepel a részletesen a memória, helyette viszont pontos képet kapunk az összes szenzor állapotáról: látjuk a működésüket és a pillanatnyi értékekről is tájékoztat minket az app. Valamint különálló lapot kapott az akkumulátor; a rendszer fülön pedig egyéb hasznos adatokra bukkanhatunk (telefon típusa, Android verzió, elérhető memória, felbontás, stb.).

Így fest egy Galaxy S3 állapota a CPU-Z-ben.

Az applikáció megőrizte a PC-s változat jellegzetesen puritán felületét, így senki ne számítson Androidon se vizuális kavalkádra. Igazából az alkalmazás elindításán túl egyelőre semmit nem tudunk rajta alakítani: a beállítások között csak annyit változtathatunk, hogy Celsiuszban vagy Fahrenheitben írja ki a hőmérsékleteket. Illetve csak hőmérsékletet, ugyanis egyelőre mindössze az akkumulátor melegedését tudja kimérni, a SoC-ra vonatkozóan ilyen adat nem áll rendelkezésünkre sajnos. Továbbá küldhetünk az About lapon hibabejelentéseket, és esetleges adatbázist érintő pontatlanságokat.

A CPU-Z alkalmazás az okostelefonok és a táblagép tulajdonosok számára is teljesen ingyenes lesz, hasonlóan a számítógépes változathoz. Tehát a fejlesztőknek továbbra sem a bevételszerzés a célja - szerencsére reklámok sincsenek. A telepítéshez ide kattintsunk, mobilnettel is bátran letölthetjük, hiszen mindössze 193 KB az egész.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward