Álommonitor játékosoknak az iiyama műhelyéből

144 Hz-es képfrissítési ráta, sztereoszkópikus 3D támogatás, 1 ms-os GTG válaszidő és 27 colos képátló: meglehetősen impozáns értékek ezek, ha gamer szemmel nézzük őket.

Álommonitor játékosoknak az iiyama műhelyéből

A japán iiyama egy új monitorral rukkolt elő, ami több szempontból is különleges. A 27 colos képátlójú, 16:9-es képaránnyal rendelkező megjelenítő hatalmas képátlója ellenére csak 1920 x 1080 pixeles natív felbontást kínál, de nem is ezért érdekes.

A TN+film panel ugyan szokás szerint ezúttal is 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szöget kínál, viszont a szürkéből szürkébe történő átmenetet szélsebesen, mindössze 1 ezredmásodperc alatt végrehajtja. További különlegesség, hogy az új monitor 144 Hz-es képfrissítési rátával dolgozik és sztereoszkopikus 3D támogatást is kínál, így 3D-s tartalmak megtekintésekor a szokásos 60 helyett 72 képkocka megjelenítésére képes - természetesen síkonként, azaz szemenként.

iiyama ProLite G2773HS-2
iiyama ProLite G2773HS-2

Hogy a magasabb képfrissítési ráta valójában hasznos-e? Ezt egy korábbi teszt keretén belül, vérbeli gamerek felkérésével "vakteszt" keretén belül vizsgálták, az eredmény pedig az lett, amit a többség várt: a játékosok magasabb képfrissítési ráta mellett jobbnak érezték a játékélményt. Persze a magasabb képfrissítési ráta nem csodafegyver, azaz a játékosok képességeit nem javítja, de ez aligha meglepő.

A LED-es háttérvilágítást alkalmazó monitor 300 cd/m2-es fényerősség és ötmillió az egyhez dinamikus kontrasztarány mellett üzemel.

A videó bemenetek között egy D-Sub, egy HDMI és egy DVI-D csatlakozó sorakozik. A 27 colos monitor 647 milliméter széles, 239 milliméter mély és 454,5 milliméter magas, tömege pedig nagyjából 5,6 kilogramm. Az új monitorral kapcsolatban 42 800 japán jenes árról lehet olvasni, ami napi árfolyamon számolva 100 000 forintnak megfelelő összeget jelent. Az újdonság a tervek szerint július 16-án debütál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward