Alkotmányt is sérthetnek az U.S. Army Twitch tiltásai

​​​​​​​Donald Trump is veszített már pert hasonló moderációs irányelvei miatt.

Alkotmányt is sérthetnek az U.S. Army Twitch tiltásai

A Twitch és a streamer világ féle botrányok nem nyugszanak, valószínűleg a COVID-19-es események pedig tovább erősítik az ezzel kapcsolatos visszhangokat, hiszen egyre többen fedezik fel maguknak ezeket a szórakozási formákat.

Készül a Gamer Girl nevű játék, aminek már a videója botrányt okozott, hiszen streamer nőkről szól, egy gyerek milliókat utalt streamereknek vagy éppen a legnagyobb sztárokat is szó nélkül bannolja a szolgáltató. Ez csak egy kis szelete az utóbbi egy hónap botrányainak, amibe még az is beletartozik, hogy az amerikai hadsereg illegális módon toboroz gyerekeket és nagyon úgy tűnik, hogy illegális módszerrel moderál.

A felhasználók ugyanis az amerikai hadsereg Discord közösségében és a Twitch csatornájukon is elkezdtek azon versenyezni, ki tudja magát hamarabb kibannoltatni az oldalról. Általánosságban elfogadott taktika, hogy az U.S. Army által elkövetett háborús bűnöket említsék meg és ezekre másodpercek alatt ugranak is a moderátorok. A helyzet viszont az, hogy ez megsértheti az Egyesült Államok alkotmányának első módosítását, miszerint az állam nem szabályozhatja a publikus fórumokon az emberek véleményét, így garantálva a szólásszabadságot, ez pedig további problémákat szülhet a seregnek, írja a Washington Post.

Az ügy azért is ingoványos terület a sereg számára, mert 2018-ban Donald Trumpot is beperelték, amiért tiltotta a válasz tweeteket a bejegyzései alatt és ezt a pert az elnök el is veszítette, mivel publikus fórumon fojtotta el az ellenvéleményeket (azóta amúgy kapott pár hetes bant ő is Twitch-en rasszista beszólás miatt).

Az U.S. Army viszont azzal védekezik, hogy ők azért tiltották a felhasználókat, mert azok megsértették a Twitch felhasználási feltételeit, amik a zaklatásra és a visszaélésre vonatkoznak. Hozzáteszik, hogy a sereg nem büntet meg senkit sem a nézőpontja miatt a közösségi oldalakon, viszont rendet tart a beszélgetések között. Az Army Esport szociális média oldalak nem politikai fórumok, csupán a céljuk az, hogy információkat osszanak meg a sereghez való csatlakozással kapcsolatban.

A sereg Twitch csatornája két hete nem közvetít játékokat, mert az esport csapatuk most az irányelveket nézi át, hogy jobban megfeleljenek minden platform elvárásainak.

Valószínű nem most hallunk utoljára az Egyesült Államok hadseregéről sem, de a Kotaku szerint az United States Navy, vagyis a haditengerészet is hamarosan célkeresztbe kerülhet, hiszen az ő Twitch csatornájukon is megkezdődtek a tiltások a háborús bűnök emlegetése nyomán.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap