A szülei megtakarítását adományozta el Twitch-en egy tini

A tinédzser tudta, hogy sok pénzt költött, de amikor egyben meglátta a 20 000 dolláros összeget, az őt is lesokkolta.

A szülei megtakarítását adományozta el Twitch-en egy tini

Redditen kért segítséget egy elkeseredett anyuka, akinek tinédzser korú fia két hét alatt 6 millió forintnyi megtakarítást küldött el Twitch streamereknek. A kérdése afelé irányult, hogy van-e bármi lehetősége visszaszerezni ezt a pénzt?

Galéria megnyitása

A Dotesports.com felvette a kapcsolatot a szülővel, aki többet is elárult a dolgokról. Elmondása szerint amikor először meglátta a bankszámláját, nagyon rosszul lett, majd sírt és alig bírta elhinni, hogy a fia képes lenne ilyesmire. Az összeg olyan streamerekhez jutott el, mint Tfue (8 745 727 követő), Gorb (88 587 követő), Ewokttv (285 908 követő), Kurt Benkert (amerikai futballista, 5 736 követő) és Meyers Leonard (kosaras, 50 219 követő).

A bankkártyát a fiú az iskolai étkezésre kapta, de a gyerek később elkezdte az anyja számlájáról átutaltatni a pénzt a sajátjára az online bankrendszeren keresztül, mert valamikor a gyerek leleshette a fiókjának a jelszavát. A tinédzser tudta, hogy sok pénzt költött, de amikor egyben meglátta a 20 000 dolláros összeget, az őt is lesokkolta. Az anyuka nem látta a tranzakciókat, mert csak a rezsi fizetésénél szokta azokat figyelni, kétszer egy hónapban. A gyerek 17 nap alatt költötte el a pénzt, a két befizetés között.

A banknál azonnal befagyasztatta a számláját, de ott nem tudnak segíteni neki visszaszerezni a pénzt, egészen addig, amíg nem vádolja meg a saját fiát lopással. A károsult szülő most a Twitch-csel és az Amazon-nal szeretné felvenni a kapcsolatot, de azok két hete nem válaszolnak neki, így újabban az adományozott streamereket is felkeresi, Benkert és Leonard, vagyis a két sportoló már válaszolt neki, de még nem tudni, mi lesz a pénz sorsa.

Az anyuka magára vállalja a felelősséget, elmondása szerint sokat dolgozott és nem volt ideje a fia internetes tevékenységeit figyelemmel kísérni. Szeretné megérteni, miért tette ezt a gyerek, hogy ilyen jellegű hibát a fia soha többé ne kövessen el majd az életében.

A szülő szeretne anonim maradni, név nélkül mutatta meg a számláját a Dotesports.com-nak, de a dollárösszeg és az amerikai focis/kosaras adomány alapján nagy valószínűséggel amerikai háztartásról lehet szó. A tanulság az, hogy mindig figyeljünk arra, hol és hogyan használjuk a jelszavainkat, és ha lehet, használjunk jelszókezelő programokat. Az egyik leggyakoribb adatlopási módszer ugyanis az emberek hiszékenységének és nemtörődömségének a kihasználásával történik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap