Gamer Girl néven készül egy furcsa játék, aminek már az előzetese is szörnyű

A fejlesztők egy ideig próbálták védeni, aztán inkább próbálták eltüntetni a nyomokat.

Gamer Girl néven készül egy furcsa játék, aminek már az előzetese is szörnyű

Érdekes történet bontakozott ki a minap az interneten. A kiadó Wales Interactive bejelentette, hogy Gamer Girl néven készül egy új játék, ami teljesen FMV-alapú lesz, tehát élő videofelvételekből áll. Ebben a játékos feladata, hogy egy feltörekvő fiktív játékstreamer lány, Abicake99 karrierjét egyengesse: moderátorként tisztogassa a stream alatt a hozzászólásokat, bannolja a trollokat, jutalmazza a megfelelő viselkedést, és megpróbálja növelni a feliratkozók számát, meg hasonlók.

Ennél azonban több dolog van az egész mögött. Abicake99 azután tér vissza a streamelés világába, hogy a Becky névre hallgató barátnője különös körülmények között eltűnt, így nem csak a moderálás lesz a feladatunk, hanem különböző döntések meghozatalával úgy kell irányítanunk a főszereplő életét, hogy leleplezze a rá is leselkedő fenyegetést, egy névtelen szexuális ragadozót, aki valahol ott rejtőzik a stream chatben.

Mindez még nem is lenne olyan vészes, ha valamiféle humoros köntösbe bujtatott, önmagát nem túl komolyan vevő anyag lenne, de a bejelentéshez mellékelt előzetes annyira kínos, hogy azt nehéz szavakba önteni. Habár elméletileg egy új moderátort játszunk, hamarosan már gyakorlatilag mi irányítjuk Abicake életét, és olyan döntéseket kell hoznunk, mint hogy felvegye-e a telefonját, vagy meglátogassa-e egy barátnőjét, aki veszélyben lehet. 

A reakciók nem voltak éppen pozitívak. A közönség egyelőre úgy értékeli a dolgot, hogy a játék ki akarja figurázni a női streamereket, és pénzre akarja váltani a valódi zaklatást és sérelmeket, amik egyébként napi szinten érnek nőket a játékvilág ezen részében. Mindezt annak közepén, hogy a Twitch éppen mostanában kezdett nagyobb tiltási hullámban, hiszen sorra kerülnek elő zaklatási ügyek.

A Wales Interactive kezdetben még védekezett és magyarázkodott: "A Gamer Girl igyekszik bemutatni, hogy milyen hatása van a kommenteknek és egyéb cselekedeteknek egy streamer mentális egészségére. Az FMV Future azért fejleszti a játékot, hogy felhívja a figyelmet a toxikus környezetre, amit az online anonimitás eredményez" - kezdték.

"Anélkül, hogy túl sokat elárulnánk, a Gamer Girl egy felemelő történet egy női streamerről, aki a moderátor barátjával harcol a trollok ellen, és felülkerekedik a mérgező karakterekkel szemben a saját streamjén."

A történet társírója egyben a főszereplő Alexandra Burton is, aki a felvételek során rengeteget improvizált is. A forgatókönyv megírását több mint négy év kutatómunka előzte meg, melynek során a fejlesztő FMV Interactive több tucat női streamert kérdezett meg az online térben átélt zaklatásokról, néhány még a tapasztalataikat is megosztják interjúk formájában a játékon belül.

A védekezést követően azonban a Wales Interactive inkább próbált kármenteni. Az előzetest hamar levették a hivatalos YouTube-csatornáról (szerencsére máshol még fent van, lásd feljebb), a hivatalos blogról is lekerült a bejelentő bejegyzés, és a sajtónak szánt grafikai elemek, presskitek is eltűntek a Google Drive-ról. Ráadásul ezt az egészet mindenféle további kommentár nélkül tette a kiadó.

Pedig egyébként nem minden reakció volt negatív: sokan úgy értékelték a játékot, mint egyfajta szándékosan eltúlzott, alacsony költségvetésű horrort, aminek meglehet a maga varázsa. Azonban a kiadó és a fejlesztő célja nyilvánvalóan nem ez, ők szeretnék komolyan venni a történetet és a mondanivalót.

A Gamer Girl megjelenését elméletileg szeptemberre tűzték ki, úgyhogy kíváncsiak leszünk, mi lesz belőle. Ha mást nem is, azt biztos, hogy jobban kellene kommunikálni, milyen játék is lesz ez pontosan és mi a célja.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap