Megdorgálta az amerikai hadsereget a Twitch

Drága Xbox kontroller nyereményt ígértek, ehelyett viszont a toborzó irodába jelentkeztek a nézők.

Megdorgálta az amerikai hadsereget a Twitch

A seregek előszeretettel szokták megcélozni a videójátékos közösségeket. A Magyar Honvédség is a múltban számtalanszor vett részt játékosoknak szánt rendezvényeken, remélve, hogy sikeresen toboroz majd a jövőben magának új tagokat, és az US Army, vagyis Az Amerikai Egyesül államok Hadserege szintén nagy erőforrásokat áldoz ugyan ezen célra. Persze sokkal nagyobb mértékben, mint a Honvédség, de ez most mellékes.

A US Army hivatalos e-sport csatornáját viszont a Twitch figyelmeztetésben részesítette, mert ott ugyanis folyamatosan futott csetboton keresztül egy olyan nyereményjáték, amivel a jelentkezők Xbox Elite Series 2 kontrollert nyerhettek.

Ezzel talán nem is lenne gond, ha tényleg lehetett volna nyerni, de erről szó sem volt a linkre kattintva, hiszen az egyenesen egy toborzási linkre vitte át a felhasználókat, ahol könnyedén jelentkezhettek a seregbe. Nem a nyereményjátékra, hanem katonának, akár 13 évesen is.

A Twitch felhasználók felháborodtak, hogy ilyen módon csalják ki a fiatalokból a személyes adataikat. Sokan kettős mércét láttak a dolgok mögé, hogy az amerikai hadsereg ilyen módon szerez meg privát adatokat, míg, ha ezt más tenné, azt azonnal bannolnák őket. A felháborodás idővel médiavisszhangot kapott, ennek köszönhetően lépett a Twitch és szólította fel a sereget a hasonló tevékenység mellőzésére.

„A szolgáltatási feltételeink szerint, minden Twitch-en történő promóciónak meg kell felelnie a hatályos törvényeknek. Ez a promóció nem teljesítette a feltételeinket így felszólítottuk őket, hogy távolítsák el azt”- mondta a Kotaku.com-nak a Twitch szóvivője.

A Thenation.com szerint az US Army előszeretettel toboroz játékosokat, akik például nagyon jól be tudnak válni mint drónpilóták. Ezen kívül is régóta képeznek ki videojátékokon keresztül katonákat akár terepmunkára vagy harcra is. A Thenation.com cikkében, több szakértőt is megszólaltatva az látható, hogy a befolyásolható korosztályra hajtanak rá, hogy erősítsék a hazaszeretet érzését, ezzel szemben viszont elhallgatják, illetve elhallgattatják azokat a hangokat, akik figyelmeztetnének arra, hogy a seregben az élet nem annyira romantikus, mint amennyire beállítják.

Az amerikai hadsereg azért is van mostanában nehéz helyzetben, mert Discord közösségükön is és a Twitch csatornájukon is a felhasználók elkezdtek azon versenyezni, ki tudja magát hamarabb kibannoltatni az oldalról. Általánosságban elfogadott taktika, hogy az US Army által elkövetett háborús bűnöket említsék meg és ezekre szívesen ugranak a moderátorok másodpercek alatt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap