Akcióban az ASRock egyik cseppálló alaplapja

A videón az látszik, hogy a működő rendszeren víz folyik keresztül, a konfiguráció mégis hibátlanul üzemel.

Akcióban az ASRock egyik cseppálló alaplapja

Ahogy az a korábbi hírekből már kiderült,az ASRock kínálatában hamarosan megjelennek a cseppálló, kifejezetten Haswell APU egységekhez készített alaplapok, amelyek kibírják, ha rájuk fröccsen némi folyadék.

A technológia által kínált előnyökből főleg az egyedileg épített folyadékhűtő rendszerrel ellátott konfigurációk esetében lehet majd profitálni, ahol fokozottan fennállhat a hűtőközeg szivárgásának veszélye - itt nem történik tragédia, ha az eresztő cső miatt az alaplapra kerül némi hűtővíz. Akkor is jól jöhet a technológia, ha extrém tuningban gondolkodik az adott alaplap tulajdonosa, ugyanis az extrém hőmérséklet-különbség miatt kialakuló páralecsapódás negatív hatásaitól kevésbé kell tartani, hála a Conformal Coating rétegnek. Ez eddig jól hangzik, de a helyzet nem ilyen egyszerű. Mielőtt a buktatókról is lerántanánk a leplet, megmutatjuk az ASRock demó videóját, amelyből kiderül, hogyan teljesít élesben az újítás.

A tesztben az alaplapon víz folyt végig, méghozzá úgy, hogy a rendszer eközben működött. A technológia remekül helytállt, viszont nem véletlen, hogy az alaplap egy bizonyos szögben megdöntve foglalt helyet az állványon. A speciális réteg csak a nyomtatott áramköri lapot védi, azaz akkor, ha a szabadon lévő csatlakozók érintkezőit víz éri, az továbbra is kárt okozhat az alaplapban, ugyanis zárlat következhet be. Ez valószínűleg sokak számára egyértelmű, de vannak, akiknek nem, így mindenképpen ki kell emelni, és éppen ezért az ASRock sem titkolja, hogy ez így van.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward