After Reset Kickstarteren

Még egy poszt-apokaliptikus RPG, hurrá!

After Reset Kickstarteren

Az After Reset a Kaliforniai Black Cloud Studios RPG-je, melynek Kickstarteres oldalán az alkotók inspirációként felsorolták az összes címet, amit ilyenkor inspirációként felsorolni szokás: Fallout 1 & 2, Baldur’s Gate, Planescape: Torment.

A bevezető filmből megismerhetjük a játék előtörténetét: a távoli jövőben minden szép és jó, a kormányok egyesülnek és beköszönt az emberiség aranykora. A kedélyeket azonban felkavarja, hogy rejtélyes földönkívüli tárgyak tűnnek fel a világ minden pontján. Ezek a tárgyak szép csendesen pihennek, mígnem május 12-én hirtelen valami miatt aktiválódnak, beindítva ezzel a földi élet majdnem teljes kipusztulásának folyamatát. Az emberiség földalatti bunkerekbe kénytelen vonulni, a felszínt pedig beborítja a radioaktív por.

Az After Reset története az események után 132 évvel veszi kezdetét, és két helyszínen játszódik, a Nagy Sivatagban, ami egykor Nevada volt, és a Sas Államában, amit régen Kaliforniának hívtak. Az alaphelyzet ismerős: főhősünk kilép a bunkerből, ahol született, aztán radioaktív hamuban sült pogácsával tarisznyájában elindul világot látni.

50 helyszínen nézegethetjük, mi maradt abból, amit egykor civilizációnak hívtak, utunk során kannibálokkal, rablókkal és kereskedőkaravánokkal futhatunk össze. A sztori nem lineáris, számos elágazásra és több befejezésre számíthatunk. Döntéseink nemcsak a történet kimenetére, de a világ kinézetének alakulására is kihatással lesznek. A történet során olyan dolgokba és helyzetekbe is belefuthatunk, amelyek más játékosok döntéseinek következményiként alakultak ki.

Az alkotók a valódi oldschool RPG érzést próbálják visszaadni, a játékmechanika hasonló lesz a Fallout 1, 2-jéhez és a Neverwinter Nightséhoz. A felülnézetes kamera a 90-es évek RPG-it idézi. A stúdió ígéretei szerint a karakteralkotás igen részletes lesz, számos érdekes kombinációval.

A Black Cloud Studios 900 000 dollárt szeretne összegyűjteni a játékhoz, kampányuk december 11-én ér véget. A játékot Windowsra, Linuxra és Macre szeretnék kiadni a tervek szerint 2015 végéig.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward