A Western Digital bekebelezheti a SanDisket

A felek már aláírták a felvásárlásról szóló szándéknyilatkozatot, de az ügyletet a hatóságoknak még jóvá kell hagyniuk.

A Western Digital bekebelezheti a SanDisket

A hónap közepén röppent fel a pletyka, amely arról szólt, hogy hamarosan felvásárolhatják a SanDisket – a lehetséges vevők között a Western Digital és a Micron egyaránt szerepelt, ám a friss, hivatalos sajtóközlemény alapján a Western Digital lett a befutó.

A Western Digital és a SanDisk igazgatótanácsa egyaránt helyesnek tartja a lépést, így a cégek illetékesei már alá is írták a felvásárlásról szóló szándéknyilatkozatot. A Western Digital a tervek szerint 19 milliárd dollárért vásárolhatja fel a SanDisk-et – az összeg egy részét készpénzben, egy részét pedig Western Digital részvények formájában fizethetik ki. A SanDisk piaci értékét 86,50 dolláros részvényárfolyamot alapul véve állapították meg, ami 19 milliárd dollár körüli összeget jelent, a Western Digital részvények átváltása pedig október 20-i záróárfolyamon, azaz 79,6 dolláros részvényenkénti áron történik majd.

A felvásárlás jóvoltából a Western Digital értékes technológiákhoz jut, valamint új területekre is beteheti a lábát az egyre dinamikusan növekvő adattároló szegmensben, hisz immár nem csak merevlemezeket és SSHD meghajtókat, hanem NAND Flash alapú megoldásokat is kínálhat. A Western Digital a felvásárlást követően több, mint 15 000 véglegesített vagy bejegyzés alatt álló szabadalommal gazdálkodhat, így elég komoly portfólió áll rendelkezésére. A felvásárlással a felek szerint nem csak a Western Digital, de a SanDisk részvényesei is jól járnak.

Fontos adalék, hogy a SanDisk és a Toshiba között zajló gyümölcsöző együttműködés a felvásárlást követően sem ér véget – a felek mintegy 15 éve folytatnak meglehetősen mély, rendkívül sikeres partnerkapcsolatot. Ennek eredményeként NAND Flash gyártás terén meglehetősen stabil forrás állhat a Western Digital rendelkezésére, ami többféle NAND Flash kategóriára is kiterjed – beleértve a 3D NAND-ot is.

A dolgok jelenlegi állása szerint a felvásárlás véglegesítésére a bürokratikus körök lefutása után, valamikor a következő év harmadik negyedévében kerülhet sor, amennyiben a hatóságok is áldásukat adják az egyesülésre. A hír hatására a kereskedést megelőző időszakban mintegy 6,4%-kal nőtt a SanDisk részvények árfolyama, míg a Western Digital részvények esetében 1,1%-os eséssel reagált a piac.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward