Shop menü

A SIVLERSTONE ÚJ SZÁMÍTÓGÉPHÁZÁVAL GONDOLT AZ OPTIKAI MEGHAJTÓT HASZNÁLÓKRA IS

A Micro-ATX formátumú toronyházban elég sok hardverkomponens fér el.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A SivlerStone új számítógépházával gondolt az optikai meghajtót használókra is

A SilverStone egy új számítógépházat mutatott be, ami Micro-ATX formátumban érkezik, extraként pedig egy 5,25 hüvelykes bővítőhelyet is kínál, ami manapság már ritkaságnak minősül, annyira kikoptak az optikai meghajtók az átlagos asztali számítógépekből – a gamer konfigurációkból meg főleg. A Fara 311-es kompakt toronyház 410 milliméter hosszú, 360 milliméter magas és 183 milliméter széles, azaz tényleg elég kompakt.

Galéria megnyitása

Az egykamrás felépítést alkalmazó újdonság belsejében ezúttal nem alul, hanem felül helyezkedik el a tápegység a ház hátsó részében. A Micro-ATX és Mini-ITX formátumú alaplapokat fogadó Fara 311 alaplaptálcája szerelőablakkal is rendelkezik, valamint néhány egyéb kivágást is kapott, amelyek már a kábelmenedzsmentben segíthetnek.

Galéria megnyitása

A ház belsejében maximum 354 milliméter hosszú videokártya, maximum 156 milliméter magas processzorhűtő, valamint maximum 140 milliméter hosszú tápegység fér el – utóbbi akkor lényeges, ha az 5,25 hüvelykes külső bővítőhelyet is szeretnénk használni. Ha az 5,25 hüvelykes bővítőhelyet nem használjuk, akkor a helyén egy 3,5 vagy 2,5 hüvelykes adattároló kaphat helyet, alatta pedig egy másik 2,5 vagy 3,5 hüvelykes példány számára van hely. Az alaplaptálcára egy 2,5 hüvelykes meghajtót szerelhetünk, de a ház alján is van hely egy 2,5 vagy 3,5 hüvelykes adattároló számára. A bővítőkártyákat összesen négy darab PCI bővítőhely várja.

Galéria megnyitása

A szellőzést két darab 120 milliméteres előlapi, illetve egy 120 milliméteres hátlapi ventilátor végezheti, gyárilag azonban csak egy hátlapi példányt kapunk. Az előlap mögé egyébként 240 milliméteres hőleadó radiátor is elfér, amennyiben folyadékhűtésben gondolkodunk.

Az előlap jobb oldalán három darab USB Type-A portot, egy 3,5 milliméteres Jack Audio csatlakozót, valamint egy bekapcsoló- és egy reset gombot helyeztek el. A SilverStone Fara 311 rövidesen megjelenhet az üzletek polcain, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy az új kuckó pontosan mennyibe kerülhet majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére