Shop menü

A SAMSUNGNÁL MÁR GŐZERŐVEL KÉSZÜL A ONE UI 5.0

Az Android 13 alapot használja majd a következő generációs grafikus felhasználói felület, és több száz millió okostelefonra lesz elérthető.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Samsungnál már gőzerővel készül a One UI 5.0

Az Android égisze alatt messze a Samsung adja el a legtöbb okostelefont, éppen ezért mindig érdekes az, hogy a dél-koreai alakulat milyen fejlesztésekkel készül a saját grafikus felhasználói felülete esetén. Az elmúlt hetekben, napokban pedig már egyre több információt lehet hallani hivatalosan és pletykák szintjén is a One UI következő kiadása kapcsán.

A One UI 5.0 esetében már elkezdődött a béta verzió tesztelés, ezt a fejlesztők egy része már kipróbálhatja normál használatban is. Ez pedig mindenképpen érdemes abból a szempontból, hogy ez már az Android 13 alapot fogja használni élesben. Szóval a Samsung meglehetősen jól áll ezen a téren. Elképzelhető, hogy a vállalat minden eddiginél feszítettebb tempóban frissítheti majd az okostelefonjait, ami egy remek hír lenne.

Galéria megnyitása

A Samsung és a Google egy ideje már egyre szorosabb kollaborációban dolgozik az androidos eszközök terén, és talán ennek köszönhető az, hogy a One UI 5.0 már most ilyen jól áll. Azt most még nem lehet tudni, hogy pontosan milyen módosítások lesznek majd itt, de kiszivárgott információk és pletykák révén már vannak elhintett érdekességek. Például állítólag minden eddiginél simább és kellemesebb látványt nyújt majd a rendszer tempója és animációja együtt. Simább és még gyorsabb benyomást keltenek majd a készülékek.

Manapság a sebesség már egy középkategóriás okostelefonnál sem jelent gondot az általános munka során, és a Samsung a One UI 5.0 esetében arra fog fókuszálni, hogy a rendszert a lehető legjobb sebességérzet elérésére optimalizálja. Gyorsabb, pörgősebb animációkat kaphatunk, és más változásokra is számítani lehet. A One UI mozgása az eddigieknél jobban alkalmazkodhat majd a képfrissítési beállításokhoz is. Mostanra már szinte csak a belépő Galaxy modellek nem tudnak 90 vagy 120 Hz-et, ezért a Samsung minden eddiginél jobban szeretne erre támaszkodni.

Galéria megnyitása

A hajtogatható okostelefonok esetében még több egyedi extrával készül majd a Samsung. A grafikus felhasználói felület pedig valószínűleg részben együtt fog változni az Androiddal. A Google jelentősen átalakítja az Android 13 esetében a grafikus felületet, érkezik a Material You, ami a korábbi Material dizájnnak a továbbfejlesztéséből ered. Még színesebb lesz majd az Android, miközben „lapítanak” is rajta. A színárnyalatok kontrasztja nagyobb szerepet kap majd az operációs rendszer szintjén, és meglehető, hogy ez lesz jellemző a Samsungnál is.

Galéria megnyitása

A legfrissebb beszámolók szerint a One UI 5.0 esetében már akár a publikus béta kiadás is heteken belül előkerülhet. Még a nyáron elérhetővé válhat ez a fejlesztés a tesztelők, programozók számára, akik így elkezdhetik a saját alkalmazásaikat összecsiszolni az új környezettel. Erre főleg akkor lehet szükség, ha a One UI egyedi szoftveres extráiból használnak ki különböző megoldásokat. Ha minden igaz, akkor a Galaxy S22 Ultra lehet majd, amire elsőként telepíthetővé válik az Android 13 és a One UI 5.0 előzetese.

Ilyen esetekben mindig el kell azt mondani, hogy bétákat nem érdemes elsődleges használatban levő okostelefonra telepíteni, mert ezek még olyan rejtett problémákat, hibákat hordozhatnak, melyek szélsőséges esetben adatok elvesztését is eredményezhetik. De az mindenképpen egy remek hír, hogy a Samsung már olyan jól állhat, hogy ennyire közel lehet a tesztelési lehetőség biztosítása.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére