A L’Oréal mesterséges intelligenciát visz a szépségápolásba

Rengeteg szempontot figyelembe véve, felmérve készít egy új eszköz egyedi bőrápolót, rúzst vagy éppen alapozót.

A L’Oréal mesterséges intelligenciát visz a szépségápolásba

A L’Oréal úttörő szerepet tölt be a kozmetikumok világában, és a vállalat megjelent a CES-en is, ahol egy valóban komplex szerkezetet mutatott be, ami technológiai borzasztóan érdekes a cég elmondása alapján. A Perso névre hallgató szerkezet képes hidratáló krémet, alapozót vagy éppen rúzst készíteni, méghozzá úgy, hogy ezeket teljes egészükben a felhasználó számára alakítja ki.

A rendszer pontos működése egyelőre még nem minden részletében ismert, de egy olyan fejlesztésről van szó, amin valószínűleg most is dolgoznak a mérnökök. Ugyanis a vállalat elmondása alapján a megjelenés 2021-re várható, szóval az idei évben biztosan nem fog a boltokba kerülni.

A Perso neve is arra utal már, hogy ez a személyre szabhatóságot szolgálja, és egy olyan területen teszi ezt, ahol erre hasonló lehetőség nagyon kevés volt. A L’Oréal kiemelte, hogy a terméke mesterséges intelligenciát aktívan használva fogja megállapítani, hogy a felhasználó számára milyen alapozót, bőrápolót és rúzst kell összeállítania.

Galéria megnyitása

Mindegyik kozmetikumnak egy külön Perso eszköze lesz, a piros felel majd a rúzsért, a feketében keletkezik az alapozó, a krémszínűben pedig a bőrápoló áll majd össze. A L’Oréal elmondása alapján tényleg olyan sok különböző dolgot fognak figyelembe venni az eszközök a működésük során, hogy azt felsorolni is nehéz.

Galéria megnyitása

A felhasználóknak készíteniük kell a Perso alkalmazásával egy sor önarcképet, amiket a ModiFace által fejlesztett technológia részletesen ki fog elemezni. Ez vizsgálja a bőr felületét rendívül behatóan, mindenre odafigyelve. Ha ez megvan, akkor a Breezometer adatait veszi figyelembe, amiben a földrajzi helyzethez illeszkedve megvan, hogy milyen a levegő minősége, és részletekben, hogy mik befolyásolják ezt.

Gondolhatunk itt például a pollenhelyzetre, az UV-indexre és egyebek mellett a páratartalomra. Az embereknek a saját bőrükre vonatkozó információkat manuálisan is be kell vinnie, itt adhatóak meg az ismert bőrproblémák és az egyedi igények is. Majd ezt követően jönnek az adagolásra vonatkozó infók. A Perso képes a napszakok rutinjához is alkalmazkodni.

Galéria megnyitása

A szerkezet által készített kencék a felső részen található tartályba fognak kerülni a termék aljából, és a végeredményt alaposan össze kell majd keverni a használat előtt. Lényeges része a fejlesztésnek, hogy a tárca a készülék tetejéről eltávolítható, és ezt magával viheti a tulajdonosa.

Szóval, amikor utazni indul a felhasználó, akkor is magával viheti az egyedileg készített rúzsát. Információink szerint a kis tároló például rúzst nagyjából 30 alkalomra tud tárolni. És a rúzsnál egyébként az alkalmazás abban is segíteni fog, hogy a felhasználó inspirációt szerezzen a megfelelő szín kiválasztásához.

Mivel a L’Oréal Perso még nincs teljesen készen, és igencsak odébb van a megjelenése, hiszen még több mint egy évig kell rá várni, így nem meglepő módon az árról sincs információnk. Tekintve, hogy egy teljesen új technológiáról van szó az otthoni kozmetikumok szempontjából, így megtippelni is lehetetlen, hogy milyen árazást szabhat a különleges szerkezetnek a vállalat.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap