A hónap (PC) játéka - 2009. március

A hónap (PC) játéka - 2009. március

Március

Hála a bőséges termésnek a márciusi szavazásunkat csak két hét késéssel tudjuk elindítani. A februári vérszegény felhozatal után igen erős hónapot zárhattunk: kevés csúszást jelentettek be, és szinte minden megjelent, aminek még februárban illett volna. Főleg a stratégiai játékok kedvelői érezhették úgy, hogy kényeztetve vannak, mert szinte minden második játék ebbe a műfajba tartozott. Volt itt minden, amit csak kívánhattunk: híres sorozatok újabb tagjai, kiegészítők már meglévő játékokhoz és néhány cím, melyekről most hallhattunk először. Az egyetlen komolyabb fejfájást csak az jelentette számunkra, hogy ezeknek úgy körülbelül a fele a hónap végén lépett elő a függöny mögül. Mivel a szavazás előtt szerettünk volna minél több cikket megjelentetni, ezért bizony elcsúsztunk, és még így sem végeztünk mindennel.

Februári nyertesünk a sokakat megosztó Burnout Paradise lett, mely végül aztán az olvasói szavazáson is 45%-os eredménnyel diadalmaskodott. Márciusban, bár a kínálat sokkal nagyobb volt, hasonló problémákba ütköztünk, mint az előző szavazáson. Volt sok jó játékunk, de nem igazán találkoztunk olyannal, ami igazán kiemelkedne a többi közül. Így maradt a fejtörés, és a nagy egyet nem értés, mert mondanom sem kell, mindenkinek más tetszett. Végül azonban csak egyetlen játék volt, ami szinte minden kolléga TOP 3-as listáján szerepelt és ez pedig nem más, mint az

Empire: Total War

Abban mindenki egyetértett, hogy a Creative Assembly játéka kivételes alkotás lehetett volna ha… és ez a „ha” egy kicsit rányomja a bélyegét a játékra. Szerencsére mindössze annyiról van szó, hogy elsiették a megjelenést, így a játékban elég sok hiba benne maradt. Aggódni azért nem kell, messze nem GTA IV szintű problémáról van szó, a patchek gyorsan helyrepofozzák majd a programot, ami így valódi pompájában állhat majd a közönség előtt. Ha ettől az apróságtól eltekintünk, akkor az egyik legjobb körökre osztott stratégiai játékot tisztelhetjük benne, így hát úgy gondoljuk jogosan léphet fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Aki szereti ezt a stílust, annak ajánljuk, hogy olvassa el Vandread kolléga írását és mindenképpen tegyen egy próbát vele, nem fog csalódni.

Olvasói szavazás

Természetesen ebben a hónapban is kíváncsiak vagyunk, hogy mi a Ti véleményetek a témáról, így a fórumon elindítottuk a márciusi „A hónap játéka” szavazást, melyben szerepeltetünk minden említésre méltó nevet (ha valaki úgy érzi, hogy jogtalanul kihagytuk volna a kedvencét csak szóljon és kiegészítjük a listát). A szavazáshoz regisztráció szükséges, belépés után az alábbi linken lehet letenni a voksot a kedvencre:

A hónap (PC) játéka 2009. március – fórum

Konzol részleg

Mint azt már sokan észrevették, már több konzolos játék is tiszteletét tette nálunk és a jövőben ezek száma csak nőni fog (természetesen nem a PC-s játékok kárára). Egyelőre azonban még nem fedtük le a teljes kínálatot így nem tartottuk volna korrektnek szavazás tartását a témáról (valószínűleg a Resident Evil 5 nyert volna), de pár hónapon belül lehet számítani PS3 és X-box 360-as szavazásra is.

Kapcsolódó cikkek:[link target="_blank" href="/elemzesek/empire_total_war___nem_usszuk_meg_szarazon/389/"][italic]

Empire: Total War[/italic][/link]

Grand Ages: Rome

Necrovision

Red Alert 3: Uprising

The Path

Tom Clancy’s HawX

Unreal Tournament 3 – Titan Pack

Wanted: Weapons of Fate

Wheelman

World in Conflict: Soviet Assault

(a többi cikk az archívumból érhető el: iPon játék cikk archívum)

Előzmények:

A hónap (PC) játéka 2009. február

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward