A hónap játéka – 2010. február

Februárban megjelent pár jó játék, bár igazán kiemelkedő csak egy volt.

A hónap játéka – 2010. február

A hónap játéka – 2010. február

Pont egy évvel ezelőtt indítottuk el a hónap játéka szavazásokat, amik azóta nagy örömünkre beverekedték magukat a kedvenc cikkeitek közé. Rengeteg vélemény hangzott el a fórumon az utóbbi hónapokban, és míg az első szavazáson csak cirka 100-an klikkeltétek be a döntéseteket, mostanra már az sem ritka, hogy több ezren is véleményt nyilvánítotok. Egyébként anno a Burnout Paradise nyert, de olyan játékok is szerepeltek a listán, mint a FEAR 2 vagy a Dawn of War 2. Utóbbinak a most megjelent kiegészítőjéről holnap olvashattok nálunk is. No de ennyit a nosztalgiáról, lássuk mit hozott nekünk február!

PC

A hónapban bő volt a kínálat a PC-sek kedvenc műfajából, majdnem egyszerre jelent meg a három nagy név: AVP, Bioshock, Stalker. Kaptunk pár kiegészítőt is a tavalyi stratégiai játékokhoz, és még néhány „apróságot”. Sajnos az igazán kiemelkedő alkotásoknak híján voltunk, a Bioshock 2 nem sok újdonságot tudott felmutatni az elődhöz képest, az AVP-vel kapcsolatosan vegyes érzelmeink voltak, a stratégiai játékok között pedig a Total War sorozat legújabb tagja hasonlított túlzottan az elődjére. Ezért végül úgy döntöttünk, hogy tőlünk az alábbi cím kapja meg a februári plecsnit:

A Call of Pripyat bár még mindig magán hordozza a sorozat egy-két gyerekbetegségét, igen hangulatosra sikerült, a fejlesztők pedig gőzerővel dolgoznak, elsők között használtak ki néhányat a DX11 nyújtotta lehetőségekből (a játék eddig csak oroszul volt elérhető, de VGA tesztjeinkben már tavaly óta szerepel). Jelenleg pedig mindenki a Stalkeres csapatból kivált 4A Games játékára vár, ami a napokban jelenik meg Metro 2033 néven. Kíváncsian várjuk, hogy sikerült.

[vote id="47" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

PS3

A PC-s listához képest itt a legnagyobb különbség az RTS-ek elmaradása, ám cserébe jött egy Dante’s Inferno, és exkluzív címek is, mint az erős közepesre sikerült White Knight Chronicles. A győztes kiléte valószínűleg nem lesz meglepetés senki számára, mert eléggé egyértelmű volt, hová kell rakjuk a plecsnit:

A Heavy Raint minden PS3 tulajnak legalább egyszer ki kell próbálnia (van demó is), mert hihetetlen mit alkottak a Quantic Dreamnél. Az interaktív dráma nem csak egy gyöngyszem a játékosoknak, de jelzés az ipar felé is, hogy lehet, és kell is bevállalni új stílusokat és ötleteket, mert ha jók az alapok, akkor azt a média és a játékosok is értékelni fogják. Nehéz lenne pár sorban összefoglalni, hogy mi is a Heavy Rain, így ha valaki kihagyta volna, az olvassa el a róla készült cikket, érdemes. Két dologban pedig már most biztosak vagyunk: egyrészt ott a helye az Év játéka szavazáson, másrészt fájhat a fejünk, hogy melyik játékkategóriában indítsuk…

[vote id="48" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

Xbox 360

Az Xbox ebben a hónapban nem tobzódott az exkluzív játékokban, de elég ha csak arra gondolunk, hogy az Alan Wake-ig már nem kell sokat aludni és egyből szebb a világ. Mivel igazán kiemelkedő játék nem volt a platformon, így az itteni díjazotton rágódtunk a legtöbbet. Nagyon hasonló szinten van a mezőny fele, és bár Dante közel volt hozzá, hogy az erős dizájnjával nyerjen valamit, végül visszataszítottuk őt a pokolba gyakni még egy kicsit és más zsebelte be az elismerést:

Való igaz, a Bioshock 2 nem épp egy példaértékű előrelépés az első részhez képest, hiszen Rapture már nem üt akkorát, mint anno, de a hangulata még mindig megvan. Big Daddy most nagyon boldog, van Little Sistere és plecsnije is.

[vote id="49" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

Kapcsolódó cikkek:

Alien versus Predator

Anno 1404: Venice

Bioshock 2

Dante's Inferno

Grand Ages: Rome - Reign of Augustus

Heavy Rain

Napoleon: Total War

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Sonic & Sega All Stars Racing

Superstars V8 Next Challange

White Knight Chronicles

(a többi cikk az archívumból érhető el: iPon játék cikk archívum)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward