Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

White Knight Chronicles

  • Dátum | 2010.03.14 03:33
  • Szerző | Svindler
  • Csoport | JÁTÉKTavaly igen komolyan beindult a PS3 szekere, egymást követték az exkluzív címek, ám az utóbbi egy év inkább az akciójátékokról szólt, így a különböző RPG-k kedvelői nem válogathattak túl sok játékból (de az a kevés legalább jó volt). 2010 első fele egy fordulópont, mert február és április között rengeteg jRPG jelenik meg, bepótolván egy komoly lemaradást, csak aztán bírjuk idővel. Az elsők között érkezett a White Knight Chronicles nemzetközi változata, ami elég sokat késett, hisz a japán kiadás már lassan másfél éves (ott White Knight Story: Ancient Heartbeat-nek hívják). Mivel a szigetországban több százezer példány elkelt belőle, ezért már a tavalyi TGS-en emlegették, hogy készül a második rész, lássuk hát mire ez a nagy önbizalom!

Hoztam is avatart, meg nem is

Aki gyorsan túl akar esni a karaktergeneráláson az választhat a sémákból is
Aki gyorsan túl akar esni a karaktergeneráláson az választhat a sémákból is

A játék története a főszereplők körül forog, ezért különös egy kicsit, hogy első indításnál egy karaktergeneráló képernyőt kapunk, amin létre kell hoznunk a saját avatarunkat. A kor követelményeihez hűen minden apróságot állíthatunk rajta, és a választható arcok, hajak, stb. tárháza is igen széles, úgyhogy mindenki elégedett lehet, csak azzal vannak problémák, hogy mi hogy kerülünk a képbe. Sajnos szinte sehogy, a játék elején bemutatják avatarunkat Leonard-nak (a főszereplő srác), és ezzel bekerülünk a csapatába, aztán ennyi. Bár ott lesz az átvezető jelenetekben, de csak a beállított mimikával, és soha egy szót sem fog kipréselni magából, ami elég elkeserítő, főleg, hogy az én karakterem így még a legdrámaibb pillanatokban is csak egy bárgyú vigyorral az arcán ácsorgott... Joggal merülhet fel a kérdés, hogy akkor mégis miért volt rá szükség? A válasz a multiplayerben opciókban rejlik, ahová nem vihetjük magunkkal a történet szereplőit, de mielőtt nekiesnénk ennek a jRPG körökben szokatlan opciónak foglalkozzunk kicsit az alapokkal.

Itt még minden rendben van, megy az ünnepség
Itt még minden rendben van, megy az ünnepség

Balandorban kezdünk ahol éppen egy nagy ünnepséghez készülődnek, két okból is. Egyrészt a hercegnő születésnapja lesz és bemutatják őt népének, másrészt egy hosszú és véres háború lezárásaként az ellenlábas Faria uralkodója is Balandorba érkezik, hogy békét kössenek. Bár a város lakói idegenkednek a Fariából érkezettektől, akiket annyi éven keresztül aprítottak, azért mindenki örül a háború végének és a hercegnő ünnepségének. Éjjel aztán elszabadul a káosz, mert egy csoport ami Magi-nak hívja magát, megtámadja Balandort és el akarja rabolni Cisna hercegnőt, aki Leonarddal együtt a palota alatti kincseskamrába menekül. Itt áll leláncolva a 10 éve egy ásatáson talált épület magas fehér lovag, egy gigászi páncélzat, amivel a birodalom tudósai nem tudtak mit kezdeni. Leonard lepaktál a páncél szellemével és ezáltal képessé válik arra, hogy használja az ősi fegyvert, ami maga a lovag. A történet itt indul be igazán, és vétek lenne bármit is elárulni belőle, úgyhogy a miértekre a választ találja meg mindenki magának.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások: