A Gigabyte új, Socket AM3+ ready alaplap sorozata

A Gigabyte 16 új alaplapot mutatott be, amelyeket a gyártó "Black Socket" sorozatú megoldásoknak hív. A termékek kifejezetten az AMD következő generációs, 32 nm-es csíkszélességgel érkező processzoraihoz készültek, ám nem az új, 900-as lapkakészlet sorozat köré, hanem a jelenleg is forgalomban lévő 700-as és 800-as lapkakészletek köré épülnek. A Socket AM3+ Ready modellek tehát tizenhatan vannak, a pontos listáról pedig az alábbi kép segítségével tájékozódhatunk.

A Gigabyte új, Socket AM3+ ready alaplap sorozata

A Gigabyte 16 új alaplapot mutatott be, amelyeket a gyártó "Black Socket" sorozatú megoldásoknak hív. A termékek kifejezetten az AMD következő generációs, 32 nm-es csíkszélességgel érkező processzoraihoz készültek, ám nem az új, 900-as lapkakészlet, hanem a jelenleg is forgalomban lévő 700-as és 800-as lapkakészletek köré épülnek. A Socket AM3+ Ready modellek tehát tizenhatan vannak, a pontos listáról pedig az alábbi kép segítségével tájékozódhatunk.

Az új alaplapok piacra dobásával a gyártó elsőként kíván Socket AM3+-os alaplapokat kínálni a felhasználók számára. Ezek az alaplapok a gyártó állítása szerint azért minősülnek jó választásnak, mert visszafelé kopatibilisek az AM3-as AMD processzorokkal is, így a tizenhat alaplap valamelyikének megvásárlásával továbbra is használható marad a felhasználók jelenlegi Socket AM3-as processzora, viszont a Bulldozer architektúra köré épülő központi egységek megjelenésével az éppen aktuális processzort egyszerűen le lehet cserélni valamelyik kiszemelt 32 nm-es újdonságra.

Az alaplapokat egyébként azért illetik "Black Socket" névvel, mert az AM3+ Ready minősítés miatt fekete processzorfoglalattal érkeznek, hogy könnyedén meg lehessen különböztetni őket az AM3-as processzorfoglalatot alkalmazó alaplapoktól. Az új, Black Socket alaplapok hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban is.

Az egyes alaplapokról további információt itt találnak az érdeklődők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward