A Galaxy Nexus tiltását is elérte az Apple

Az Apple hatalmas sikereket arat az elmúlt napokban a szabadalmi pereiben. Sorozatban a második csapást sikerült a konkurenciára mérniük, mivel a csúcson tanyázó Samsung táblagép után most az egyik szintén csúcskategóriás, Google-Samsung telefont szedették le az amerikai boltok polcairól.

A Galaxy Nexus tiltását is elérte az Apple

Az Apple hatalmas sikereket arat az elmúlt napokban a szabadalmi pereiben. Sorozatban a második csapást sikerült a konkurenciára mérniük, mivel a csúcson tanyázó Samsung táblagép után most az egyik szintén csúcskategóriás, Google-Samsung telefont szedették le az amerikai boltok polcairól, amíg véget nem érnek a perek.

A döntés igazából már nem is számít nagy meglepetésnek, hiszen ebben az ügyben is ugyanaz a bíró jár el, aki néhány nappal korábban, a Galaxy Tab 10.1 eladásainak korlátozását is elrendelte. A Kalifornia állambeli bíróságon Lucy Koh bírónő azonban ezúttal sokkal keményebb döntést hozott a letéttel kapcsolatban is, mint az imént említett táblagépeket illetően. Persze ez az Applet valószínűleg nem rettenti el.

A cupertinoiaknak ezúttal 96 millió dollárnyi kötvényt kell letétbe helyeznie. Ez az összeg az alpereshez vándorol, ha bebizonyosodna, hogy a Galaxy Nexus egyik esetben sem sérti az Apple által birtokolt szabadalmakat. A Galaxy Tab 10.1 esetében ez mindössze 2,6 millió dollár volt, így a telefonok után 37-szer nagyobb kártérítés ütné a Samsung markát.

Az Apple ezúttal nem az eszközök kialakításában látja a hasonlóságot, hanem a szoftveres újdonságok terén. Az almások keresetében összesen négy különböző szabadalom szerepel. Az első a 8,086,604 számon van bejegyezve. Ez lényegében arról szól, hogy a készülék képes egyetlen felületen több forrásból egyszerre keresni. Az Apple ezt a Siri kapcsán jegyezte be. A második kifogásolt pont a 8,046,721-es számú szabadalom a képernyő felnyitásának módját kifogásolja, ez lényegében mindenféle képernyőn elkövetett mozdulatsort érint, ami végeredményben a nyitott főképernyőhöz vezet. A listán a harmadik az 5,946,647 szám alatt szereplő szabadalom, ez a gép által generált adatok rendszerén végzett műveletekkel foglalkozik. Végül még a 8,074,172 szerepel az Apple beadványában, mely egy, a helyesírással és az elírások javításának menetével kapcsolatos szabadalom.

Ez a mostani tiltás nem csak a Samsungot érinti érzékenyen, hanem a Google-t is. A Galaxy Nexus ugyanis a keresőóriás referenciatelefonja, amelyet az Android 4.0 Ice Cream Sandwich társaságában dobott piacra. A döntés különösen rosszkor jött, mivel a Google most mutatta be az I/O fejlesztői konferencia alkalmával az Android 4.1 Jelly Beant, ami elsőként erre az okostelefonra érkezett meg rendszerfrissítés formájában. A két szabadalmi ügyben várjuk a fejleményeket, jelenleg a Samsung valószínűleg a fellebbezését "írja", ami remélhetőleg elég hatásosra sikerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward