Shop menü

A FERRARIVAL IS SIKERÜLT MEGEGYEZNIE A QUALCOMMNAK

A legendás olasz istálló a jövőben a Qualcomm technológiai fejlesztéseit is felhasználva fogja az új autóit megalkotni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Ferrarival is sikerült megegyeznie a Qualcommnak

Ahogy az összes autógyártó, úgy a sportkocsik révén mindenki által ismert Ferrari is igyekszik modern fedélzeti elektronikát biztosítani a vásárlók számára, hiszen enélkül egyre nehezebb lesz új autókat eladni. Tudjuk jól, hogy egy Ferrarit valószínűleg nem az fog eladni, hogy van benne Android Auto, de attól még az emberek ugyanúgy szeretnék rajta kényelmesen elérni a navigációt.

Az olaszok úgy döntöttek, hogy a Qualcommot választják a partnerüknek az infotainment és más elektronikai rendszereknek a fejlesztéséhez. A chiptervező pedig örömmel jelentette be, hogy egy ilyen híres márkával dolgozhat majd együtt az elkövetkezendő évek során azon, hogy a felhasználóknak már ne csak a V-motorok hangja és a kiváló vezethetőség okozhasson tökéletes élményt.

Galéria megnyitása

Ráadásul a Qualcomm a továbbiakban nemcsak, hogy az utcai sportautók számára nyújthat majd hardveres platformot, hanem a bejelentés szerint a partnerség kiterjed a Scuderia Ferrari Formula 1 csapatnak a támogatására is. Ez pedig még mindig nem minden, ugyanis a Ferrari Esport széria csapatának is besegíthet a chiptervező. Persze azt nem részletezték a felek, hogy a versenysportban milyen jellegű megoldásokkal tudja majd a Qualcomm segíteni a Ferrari munkáját.

Amit lehet tudni az együttműködésről, az jellemzően az utcára szánt járműveket fogja érinteni. A Qualcomm például biztosítani fogja a Ferrari számára a Snapdragon Digital Chassis platformot. Ez az újonnan alakuló megoldás lényegében egy komplex digitális rendszer lesz, ami magában foglalja az szinte az összes olyan technológiát, amit a chiptervező elkészített eddig. Ez egy nyíltan használható, jól skálázható váz, ami magában foglalja a felhős kapcsolódási funkciókat is már.

Galéria megnyitása

A Qualcomm előrelátóan fejleszti a járművekbe szánt technológiai megoldásokat, már arra is készül, hogy megoldja az autók közötti kommunikációt, a vezetés közben keletkező nagy mennyiségű adatnak a kezelését, és így tovább. Az infotainmenttől a telemetriáig nagyon sok dologra kiterjed már most is a Qualcomm digitális váza, vannak ebben ADAS fejlesztések is, tehát különböző vezetést támogató rendszerek. A biztonságot is képes lesz magasabb szintre emelni a közlekedés során a Qualcomm, és például a HUD technológiákkal immerzívebb is lehet a helyváltoztatás élménye.

A Ferrari szakemberei azon lesznek, hogy a Qualcommal közösen olyan új digitális utasteret alkossanak meg, ami úgy lesz teljesen a modern kor elvárásainak megfelelő, hogy közben teljes egészében megőrzi az olasz márka szellemiségét. A tervezés során fontos lesz a közös munka a partnerkapcsolatban, ezt mind a kettő fél leszögezte.

Galéria megnyitása

A Forma-1-ben korábban a Mercedesnek a partnere volt egyébként a Qualcomm, de arról most nem esett szó, hogy azzal a kapcsolattal mi a helyzet. Azt viszont elmondta még a cég, hogy az idei Ferrari, ami az F1-75 jelzést fogja viselni, megkapja majd a Snapdragon feliratot. Ezen felül pedig a maranellói márkának az eSport törekvéseit is támogatja majd a Qualcomm.

Az ügy kapcsán a Ferrari elmondta, hogy a Qualcomm hozzájárulásával a digitális technológiák és a web 3.0 területén is hatékonyabban tudnak majd teljesíteni, és ezeket képesek lesznek összegyúrni a járműiparral és a motorsporttal. A Qualcomm pedig úgy nyilatkozott, hogy izgatottan várják, hogy az ágazat egyik legizgalmasabb szereplőjével dolgozhassanak együtt. A Ferrari és a Qualcomm együtt világklasszis vezetési élményt biztosíthat majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére