Shop menü

A FACEBOOKON A TOVÁBBIAKBAN GOND NÉLKÜL LEHET HAMIS PROFILOKAT GYÁRTANI

Már külön e-mail címre sem lesz annak szüksége, aki alternatív Facebook lapot akar magának létrehozni egy másik néven.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Facebookon a továbbiakban gond nélkül lehet hamis profilokat gyártani

A Facebook új identitás rendszert vezetett be, ami nagy változást nem hozott a platformon, de most a cég egy lényeges intézkedést is bejelentett: zöld utat adott a személyes felhasználói profilok szaporítására. A Metánál nem ismeretlen a jelenség, hogy valaki több profilt menedzseljen, de ezekhez általában egyedi fiók is kell. A jövőben erre már nem lesz szükség.

Úgy látja a Facebook, hogy a felhasználók sok esetben szeretnének több profilt is kezelni, de nem sokan vágnak bele ebbe, mert túl körülményes volt. Ehhez regisztrálni kellett egy teljesen új felhasználói fiókot. Erre azonban már nem lesz szükség, egy fiókhoz kapcsolódóan gyárthatnak az emberek különböző személyes profilokat.

Semmilyen különleges dologra nem kell itt gondolni, valóban arról van szó, hogy a továbbiakban az ember a saját profilja mellé szinte pillanatok alatt létrehozhat egy teljesen új felületet, és ehhez még csak ki sem kell lépni. Nem kell másik e-mail cím, telefonszám vagy bármi egyéb. A Menübe belépve felül ki lesz emelve a felhasználó profilja, és azonnal alatta látható majd az új opció, amivel újabb profilt lehet alkotni, így ezt könnyen megtalálhatja mindenki.

Galéria megnyitása

Minden profilnak saját folyamja lesz különböző, ahhoz igazodó tartalmakkal, ezek között nem lesz összefüggés. Az emberek így készíthetnek például egy munkahelyi profibb felületet maguknak, vagy éppen az eredeti felhasználói fiókjukat meghagyva komoly dolgoknak, életre hívhatnak egy olyan profilt, ami a haveroknak nyitott, ide kerülhetnek a bulifotók, parti részvételek és így tovább. Igazából sokféle helyzetben jelenthet ez jó megoldást.

Galéria megnyitása

Váltani szó szerint két érintésbe telik majd, és nem többe, szóval nagyon kényelmesen kezelheti a felhasználó a profilokat párhuzamosan, különböző bejelentkezések és felhasználói fiókok nélkül is. De azért lesz néhány dolog, amit az ilyen egyszerűsített módszerrel létrehozott fiókokkal nem lehet megoldani.

Galéria megnyitása

Korlátozás, hogy a Facebook Dating randiszolgáltatás ilyen formában nem használható majd, továbbá a Marketplace hirdetésekhez sem lehet az alternatív profillal hozzáférni, nem adhatnak fel hirdetéseket csak azok, akik ténylegesen önálló fiókról írnak. Pénzügy funkciókat sem lehet használni ilyen formában, de ez fogja a legkevésbé érzékenyen érinteni az embereket. A Messenger viszont használható lesz a továbbiakban.

Ez a „Finsta” jelenség miatt jelenségnek alapozhat meg a Facebookon. A Finsta a Fake Instagramot takarja, és ebben az esetben olyan hamis profilokra kell gondolni, amik szándékosan arra készültek, hogy csak egy szűkebb kör számára legyen nyitott. Jellemzően a fiatalok csinálnak olyan Instagram fiókokat, amik álnéven futnak, és csak a legjobb barátaikat veszik fel ismerőseiknek, senki más nem láthat belőlük semmit.  

A Facebook valószínűleg így szeretné azt elérni, hogy akik a valódi profiljukkal nem mutatnak túl nagy aktivitást a platformon, azok ilyen formában aktívabbak legyenek. Viszont könnyen lehet, hogy nem éppen a kívánt eredményt fogja hozni ezt a fejlesztés, és még mérgezőbb lesz a közösségi platform. Bízunk abban, hogy a vállalat kézen áll az alternetív profilokkal elkövetett visszaélések hatékony kezelésére.

Fokozatosan kerül bevezetésre az új lehetőség az elkövezendő hónapokban. Globálisan elérhető lesz idővel mindenki számára, de ez eltart majd egy ideig.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére