A CoD felbontása PS4-en és Xbox One-on

"A játékoknak egyértelműen többről kell szólniuk, mint a framerate és a felbontás."

A CoD felbontása PS4-en és Xbox One-on

A Call of Duty kiadója, az Activision kikerülte a következő generációs játékok felbontásával ill. a PS4 és az Xbox One teljesítményének összehasonlításával kapcsolatos kérdéseket. Ahogy azt az Infinity Ward már múlt hónapban közzétette, a Call of Duty: Ghosts minden verziója 60 fps-sel fut, de van egy különbség közöttük, mégpedig a nativ felbontás. A PlayStation 4 verzió natív felbontása 1080p, míg az Xbox One-os natív 720p.

Az Infinity Ward producere, Mark Rubin egy interjúban elmondta, hogy a fejlesztőknek nagy kihívás volt elkészíteni egy következő generációs multiplatformos játékot, és a Ghosts kiábrándító natív felbontásának az az oka, hogy Xbox One bizonyos erőforrásokat lefoglal az operációs rendszernek.

A tegnap este a befektetőknek tartott tájékoztató során az Activisiont a következő generációs konzolok felbontása körül folyó vitáról kérdezték. Az Activision Publishing főnöke, Eric Hirshberg azt mondta, hogy ezt inkább a Sony-tól vagy a Microsofttól kéne megkérdezniük, de megjegyezte, hogy a két cég különböző megközelítést alkalmazott a konzolok dizájnjánál.

Mit mond a két konzolgyártó a dologról?

Tegnap a Microsoft Studios főnöke, Phil Spencer így nyilatkozott: "a játékoknak egyértelműen többről kell szólniuk, mint a framerate és a felbontás".

"Szerintem ez az ipar a szórakozásról szól, és az embereknek kézbe kell venniük a kontrollert, vagy gesztikulálni, és játszani és eldönteni, mi az, ami tetszik nekik. Szerintem ez a lelke annak, amiről ez az iparág szól."

A Call of Duty: Ghosts nem az egyetlen következő generációs játék, amelynek a teljesítménye különböző PS4-en és Xbox One-on. A rivális shooter, a Battlefield 4 900p PS4-en és 720p Xbox One-on.

"Az említett probléma konzisztensen jelen van több, a miénkhez hasonló műfajú játékban is" - mondta Hirshberg. Mindenkit biztosíthatok róla, hogy keményen dolgoztunk azon, hogy minden platformon, amelyen megjelent maximalizáljuk a teljesítményt, és úgy gondoljuk, megvan a következő generációs induló játékunk, melynek címe Call of Duty: Ghosts."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward