A Battlefield 4 bétáját veszi célba az új GeForce driver

A GeForce 331.40 béta státuszban érkezik, de így is tartogat egy-két érdekességet, amelyek miatt érdemes lehet kipróbálni.

A Battlefield 4 bétáját veszi célba az új GeForce driver

Alig két hét telt el azóta, hogy az Nvidia elérhetővé tette a GeForce 327.32-es drivert, máris megérkezett a legfrissebb eszközillesztő-szoftvercsomag, amely a GeForce 331.40-es verziószámot viseli. A béta státuszú driver egyebek mellett maximális teljesítményt és stabilitást kínál a holnap rajtoló Battlefield 4 bétához, amit a játék rajongói már nagyon várnak. Számukra a jelek szerint érdemes lesz telepíteni a friss, béta státuszú drivert, igaz, nem árt az óvatosság, hiszen a béta szoftvereknél elég gyakran fordulnak elő kisebb-nagyobb hibák.

A Battlefield 4 bétájának támogatása mellett egyéb érdekességet is tartogat a GeForce 331.40, ez pedig nem más, mint a HBAO szolgáltatás továbbfejlesztett változata, a HBAO+. Az új, DirectX 11-es alapokon nyugvó Ambient Occlusion technológia jobb képminőséget kínál az Nvidia korábbi HBAO eljárásánál, ezzel együtt pedig kevesebb GPU erőforrást foglal le, így mindenképpen hasznos megoldásnak tekinthető. Az Nvidia állítása szerint a HBAO+ pixelenként kilencszer több mintát használ, mint a régi HBAO, de még így is kevesebb, mint feleannyi ideig tart vele lerenderelni egy képkockát, mint a régi megoldással. Az alábbi képkocka ízelítőt ad abból, mire képes a HBAO+. Az árnyékok megjelenésére kell figyelni.

Akinek egy fotó nem elég, látogasson el ide, ahol egy csúszka segítségével lehet összehasonlítani a HBAO és a HBAO+ közötti látványbeli különbségeket. A kép magáért beszél. Ez az eljárás, azaz a HBAO+ már a Splinter Cell: Blacklist szerves részét képezi, ugyanis ez a játék natív HBAO+ támogatással érkezik. Persze a HBAO+ a régebbi játékok esetében is engedélyezhető, ehhez csak az Nvidia Control Panel megfelelő menüjébe kell ellátogatni.

Az új GeForce driver a 327.33 WHQL kiadáshoz képes néhány játékban némi gyorsulást is kínál a GeForce 400-as, 500-as 600-as és 700-as videokártyák esetében, igaz, az Nvidia sem a játékok címét, sem az elérhető gyorsulás mértékét nem részletezte. A dokumentációból annyi azonban kiderül, hogy a friss driver 17 játékhoz kínál új vagy frissített SLI profilt. A GeForce 331.40 a felsoroltak mellett OpenGL 4.4-es támogatást is kínál.

A GeForce 331.40 az Ion alapú megoldásoktól a GeForce 8800-as sorozatú videokártyáin át a legmodernebb asztali GeForce videokártyákhoz, illetve videovezérlőkhöz is használható. A mobil videokártyával szerelt rendszerek esetében innen, vagy az adott termék gyártójának hivatalos weboldaláról lehet beszerezni a legfrissebb eszközillesztő szoftvert.

A friss driver az alábbi hivatkozások segítségével tölthető le.

[list type="unordered"]

[*]Windows XP:32-bit | 64-bit

[*]Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1: 32-bit | 64-bit

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward