9-es sorozatú AMD alaplapok SLI támogatással

Az Nvidia hamarosan egy furcsa, ám de üzleti szempontból tökéletesen érthető lépésre szánja el magát: a gyártó SLI támogatás biztosít az AMD egyes 9-es sorozatú lapkakészleteihez, amelyek a gyártó Bulldozer architektúrára épülő processzorait fogadják. A lépés természetesen nem lesz ingyenes: az Nvidia licenc formájában kínálja majd az SLI támogatást, amiért természetesen szokás szerint most is licencdíjat fog szedni.

9-es sorozatú AMD alaplapok SLI támogatással

Az Nvidia hamarosan egy furcsa, ám de üzleti szempontból tökéletesen érthető lépésre szánja el magát: a gyártó SLI támogatás biztosít az AMD egyes 9-es sorozatú lapkakészleteihez, amelyek a gyártó Bulldozer architektúrára épülő processzorait fogadják. A lépés természetesen nem lesz ingyenes: az Nvidia licenc formájában kínálja majd az SLI támogatást.

A lépésre azért kerül sor, mert az AMD pozíciója kezd erősödni a processzorpiacon, ami azért fontos szempont, mert a felhasználók egy esetleges konfiguráció váltás alkalmával most már nagyobb eséllyel választanak majd AMD-s konfigurációt, ha költséghatékony játékgép építése a cél. Az Nvidia ezt kihasználva elérhetővé teszi egyes gyártók számára az SLI licencet.

Ezzel a módszerrel az Nvidiának nincs szüksége arra, hogy lapkakészletet gyártson az AMD Bulldozer architektúrára épülő processzoraihoz - holott erre lenne lehetősége, de így nem kell foglalkoznia az új platformmal járó rizikóval (hogy sikeres lesz-e).

Az Nvidia csak azokhoz a 9-es sorozatú lapkakészletekhez kínál majd SLI licencet, amelyek nem rendelkeznek integrált videó vezérlővel. Ennek értelmében csak az AMD 990X és 990FX lapkakészleteivel ellátott termékeknél lesz lehetőség az SLI technológia kiaknázására: előbbinél csak kétutas, míg utóbbinál már két- vagy háromutas SLI támogatás igénybevételére is lehetőség lesz. Az Nvidia ezzel együtt azt is leszögezte, hogy az említett platformokhoz nem kínál majd nForce 200-as PCIe híd chipet, amellyel egyébként a rendelkezésre álló PCIe 2.0-s sávok számának bővítésére lenne mód.

Az SLI licenc ára alaplaponként 5 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward