5.1-es hangfalszett, minőségi fejhallgató

5.1-es hangfalszett, minőségi fejhallgató

Az elmúlt napok folyamán több érdekes hangtechnikai eszköz is megjelent. Az egyiket a Logitech illetékesei mutatták be az elmúlt hét folyamán, a másikat pedig a HARMAN-hoz tartozó AKG, méghozzá tegnap. A Logitech kínálata egy térhatású 5.1-es hangfalszettel bővült, amely a Logitech Z-5500 utódjául szolgál, az AKG pedig egy minőségi, játékosoknak szánt fejhallgatóval próbálja majd levenni a lábaikról a felhasználókat. Nézzük is, mit nyújt a két új termék.

[bold]

Logitech Z906 - Egy új 5.1-es hangfalszett

[/bold]

A Logitech legújabb 5.1-es hangfalszettje térhatású hangzást kínál és természetesen rendelkezik THX minősítéssel is. A részletgazdag, térhatású Dolby Digital 5.1 és a DTS hangsávok dekódolásának lehetősége mellett természetesen sztereó zenéinket is tökéletes minőségben élvezhetjük a rendszeren, sőt, a szett digitális dekódere a sztereó jelet térhatású hangzássá is tudja alakítani. A komplett 5.1-es szett 500 wattos RMS terhelhetőséggel bír. Maga a mélynyomó egy reflex típusú ládában kapott helyet, amely lefelé sugároz.

A 165W-os terhelhetőséggel érkező mélyláda könnyedén gondoskodik a dinamikus, erőteljes mély hangokról, illetve basszusokról. A szatellit hangfalak és a center sugárzó 67-67 wattos terhelhetőséggel érkeznek, a négy szatellit hangfalat pedig akár falra is szerelhetjük, ha van rá lehetőségünk. Az egyes hangfalak és a szetthez tartozó egyéb összetevők méretei a következőképp alakulnak:

- Szatellitek (4db): 92 x 99 x 165 mm,

- Center sugárzó: 92 x 165 x 99 mm,

- Mélyláda: 318 x 280 x 292 mm,

- Vezérlőegység: 17,9 x 42 x 110 mm,

- Távirányító: 18 x 42 x 110 mm.

A szetthez a kezelőegységen kívül természetesen jár egy távirányító is, ami kényelmes használatot tesz lehetővé. Az audió bemenetek között három digitális csatlakozót találunk (egy koaxiális, két optikai), de rajtuk kívül 3 db 3,5 mm-es jack audió és egy pár RCA audió bemenet is a kínálat részét képezi.

A Logitech Z906 349 eurós ajánlott végfelhasználói áron, két év garanciával kerül forgalomba és még ebben a hónapban elérhető lesz az Amerikai Egyesült Államok, illetve Európa területén.

[bold]AKG GHS-1: minőségi fejhallgató játékosoknak

[/bold]

Az AKG legfrissebb fejhallgatója dinamikus, élethű hangzást kínál és kőkemény basszusokkal, illetve mélyhangokkal szórakoztatja viselőjét. A gyártó szerint a dinamikus hangzásnak köszönhetően a PC-s játékok esetében a felhasználói élmény egy új szintre kerül.

A marketing rizsa helyett azonban nézzünk inkább a színfalak mögé, és vizsgáljuk meg, hogy milyen specifikációkkal is érkezik a termék. A szett egy beépített iránymikrofonnal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy játék közben csapattagjainkkal is társaloghassunk. A mikrofon passzív zajszűrője hatékonyan szűri ki a környezeti zajokat, így az eredmény jól érthető, tiszta beszéd. Természetesen a 6 mm-es átmérőjű, szélessávú Cardioid iránymikrofont igény esetén ki is kapcsolhatjuk. A hangszórók kényelmes párnázással rendelkeznek annak érdekében, hogy hosszabb távon se legyen fárasztó a fejhallgató viselése. A termék egyébként mindössze 170 grammot nyom a mérlegen, tehát elég könnyű.

A hangszórók 32 ohmos impedanciával érkeznek és a 18Hz, illetve 24 kHz közötti tartományt képesek lefedni. A rendszer 35 mW-os terhelhetőséggel bír. A kényelem érdekében a fejhallgató vezetékre szerelt hangerőszabályzót is tartalmaz.

Az újdonság háromféle színösszeállításban kerül a boltok polcaira, ajánlott végfelhasználói ára pedig 79,95 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward