2,5 Gbps-os USB Ethernet adapterek a Club3D-től

A két átalakító kiváló választás lehet noteszgépekhez és asztali számítógépekhez.

2,5 Gbps-os USB Ethernet adapterek a Club3D-től

A Club3D két hasznos kis kiegészítőt mutatott be, amelyek legfőbb feladata, hogy a Gigabites Ethernet port nélküli noteszgépeket, valamint a régi Gigabites Ethernet vezérlővel ellátott asztali számítógépeket 2,5 Gbps-os Ethernet porttal vértezzék fel. Az újítás üzleti környezetben kifejezetten jól jöhet, hiszen a meglévő eszközök hatékonyan kiaknázhatják a gyorsabb vezetékes hálózatban rejlő lehetőségeket, ugyanakkor a modern otthoni infrastruktúrára is könnyedén ráültethető a régebbi hardver.

Galéria megnyitása

A vállalat rögtön kétféle modellt is bemutatott, amelyek közül az egyik USB 3.1 Gen1 Type-A portra, a másik pedig USB 3.1 Gen1 Type-C portra kapcsolódva biztosítja a 2,5 Gbps-os Ethernet hálózat előnyeit. A gyártó azt sajnos nem árulta el, pontosan milyen vezérlő dolgozik az adapterek fedélzetén, ám mivel jelenleg szinte csak a Realtek RTL8156-os vezérlője jöhet szóba hasonló eszközök gyártásához, így jó eséllyel erről a megoldásról lehet szó. Operációs rendszer terén legalább macOS 10.6-os, illetve Windows 8-as kiadásra van szükség a friss termékek használatához, valamint legalább 2,5 Gbps-os sávszélességgel dolgozó helyi vezetékes hálózatra is szükség lesz, ha valóban profitálni szeretnénk az extra sebességből.

Galéria megnyitása

Az új adapterek mindketten beépített USB kábellel érkeznek, külső áramforrást azonban nem igényelnek, ugyanis elegendő számukra az adott USB port által biztosított áram is. A friss termékek a Gigabites, a 2,5 GbE, az 5 GbE, illetve a 10 GbE sebességű helyi hálózatokon egyaránt használhatóak, ám minden esetben érdemes hozzájuk jó minőségű, Cat5e vagy Cat6 típusú Ethernet kábelt használni attól függően, mekkora távolságot kell áthidalni.

Az USB-A porttal ellátott CAC-1420-as, illetve az USB-C porttal rendelkező CAC-1520-as adapterek rövidesen elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban. Arról egyelőre nincs hír, hogy a termékek pontosan mennyibe kerülnek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap