2,5 Gbps-os GbE vezérlők a Realtek műhelyéből

Lassan eláraszthatják a piacot a 2,5GBASE-T támogatással ellátott eszközök.

2,5 Gbps-os GbE vezérlők a Realtek műhelyéből

A Realtek számos új GbE vezérlővel jelentkezett a Computex alkalmával, de ezek még csak most fognak megjelenni a különböző termékekben. Remek példa erre az ASRock korábbi sejtelmes bejelentése, ami arra utalt, hogy egy új, két és félszer gyorsabb termékkel bővül a Phantom Gaming sorozat, ez pedig sokak bánatára nem egy új AMD-s videokártya lesz, hanem egy (vagy több) 2,5GBASE-T Ethernet porttal ellátott alaplap.

Galéria megnyitásaAz új GbE vezérlők között három különböző példány foglal helyet, amelyek eltérő szegmenseket vesznek célba. A Realtek RTL8125-ös modell PCI Express 2.0 x1-es csatolófelületet igényel, és nem csak külön bővítőkártya formájában, hanem alaplapra integrálva is forgalomba kerül a nem is oly távoli jövőben. Ezzel a vezérlővel a PC piacon, illetve a beágyazott rendszerek szegmensében találkozhatunk.

A második új vezérlő már a Realtek RTL8156-os típusjelzést viseli és elsősorban USB 3.1 Gen1 csatolófelületet használó eszközökön jut szerephez, így USB-s átalakítókon és dokkolóegységekben egyaránt találkozhatunk majd vele. Érkezik egy harmadik vezérlő is, ami a Realtek RTL8226-os típusjelzést viseli és kifejezetten a switchek és a routerek piacát veszi célba – elvégre hiába rendelkezünk 2,5 Gbps-os Ethernet porttal, ha nincs ami kiszolgálja a magasabb sebességet.

A ma széles körben elérhető Gigabites Ethernet szabványhoz képest a 2,5 Gbps-os Ethernet kapcsolat két és félszer nagyobb sebességet biztosít, ami sok esetben jól jöhet – például hálózati adattárolóknál. A felsorolt összes Realtek vezérlő QFN tokozással, egychipes rendszer formájában érkezik, vagyis semmiféle külön kiegészítőt nem igényelnek majd – tartalmazzák a kellő mennyiségű memóriát és a firmware tárolásához szükséges Flash „adattárat” is.

Az új vezérlők az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán tűnhetnek fel a különböző alaplapokon, routereken, switcheken, dokkolókon és egyéb eszközökön.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap