Zsenisarok: Cell: emergence

A Cell: emergence független taktikai akció-sebész játék Sheldon Pacotti új stúdiójától, a New Life Interactive-tól.

Zsenisarok: Cell: emergence

Sheldon Pacotti, akinek nevét többek között az első két Deus Ex játékból ismerhetjük (ő írta a zseniális gondolatébresztő párbeszédeket), most független fejlesztőként próbál szerencsét Cell: Emergence című játékával, amely némi csúszás után február 9-én fog végre megjelenni Xbox 360-ra és PC-re.

A műfajilag talán leginkább a taktikai akció-sebész kategóriába tartozó játékban egy nanorobotot irányítunk, amelynek feladata, hogy meggyógyítsa azt a beteg kislányt, akinek a szervezetén belül ténykedünk: fertőzéseket győzhetünk le, gonosz baktériumokat apríthatunk miszlikbe és segíthetjük az egészséges sejtek működését.

"A játék látványvilága alacsony felbontású, akár retrónak is mondható" – magyarázta az alkotó "ennek a szimuláció összetettsége az oka, amely a világ minden egyes voxelét nyilvántartja."

Az akció az emberi test sejtautomata alapú szimulációjára, a mögötte megbúvó mechanika pedig dinamikus voxelekre épül, melyek nemcsak vizuális adatokat, hanem játékbeli állapotra vonatkozókat is tartalmaznak.

"Szerintünk az ilyen "masszívan reaktív" mechanika táplálhatja majd a videojátékok új generációját. Masszívan reaktív alatt olyan játékmechanikát értünk, amely a számítási kapacitást inkább játékbeli interakciókra fordítja, és nem csupán látványelemekre."

A játék a következő helyekről lesz beszerezhető: Xbox LIVE Indie Games, GamersGate, GameStop PC Downloads, Green Man Gaming, Playism, Desura. Az Xbox verzió 400 MS pontba fog kerülni, a PC-s verzió a játék HD változata ennél kicsivel többe 8,95 dollárba, mivel a Cell: HD kétszer annyi sejtet szerepeltet (majdnem 1 milliót), jobb minőségű hangot tartalmaz, és az akció is frenetikusabb az egérre ill. trackpadra optimalizált irányítás miatt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward