Zárja kapuit a Factor 5

A kaliforniai stúdió - a Factor 5 - aki a Star Wars: Rogue Squadron-t és a Sony rossz sorsra jutott Lair című játékát is készítette, sajnos bezárni kényszerült.

Zárja kapuit a Factor 5

A kaliforniai stúdió - a Factor 5 - aki a Star Wars: Rogue Squadron-t és a Sony rossz sorsra jutott Lair című játékát is készítette, sajnos bezárni kényszerült.

Achim Moller, a stúdió német anyavállalatának feje egy nyilatkozatban elárulta mi volt ennek hátterében, ez olvasható a hivatalos honlapjukon is. A fő ok az volt, hogy a stúdió még tavaly megállapodást írt alá a Brash Entertainment-el, akik csőd következtében szintén beadták a kulcsot még tavaly év végén. A fejlesztőik számláit sem tudták egyenlíteni, így a Factor 5 sem kapott semmit, ami végzetesnek bizonyult számukra.

"Sajnálattal jelentjük be a San-rafaeli bázisú Factor 5 bezárulását, de az akadályok, amiket a Brash Entertainment hirtelen csődje gördített elé a jelen gazdasági helyzetben sajnos túl nagynak bizonyultak ahhoz, hogy áthidalhassák őket." - írta Moller.

A stúdió utolsó játéka a 2007-ben megjelent PlayStation 3-as játék, a Lair volt, amit nagy várakozás előzött meg, de sajnos nem tudta hozni az elvártakat. Sixaxis ide vagy oda, nem lett jó az irányítás és a történet sem volt elég erős. (Később az előbbit megoldották egy patch-el, de addigra már késő volt.) Ami miatt szívesebben emlékezhetünk rájuk, az inkább a Star Wars: Rogue Squadron űr-shooter volt, melyet Nintendo64-re és GameCube-ra csináltak.

A Variety információi szerint a Factor 5 éppen egy Superman játékon dolgozott a Brash-nak amikor elérte a végzete.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward