Xbox One sarok

Így néz ki a konzol kezelőfelülete; bemutatják az új Kinect szernzort; egyenlőre problémás a felhőalapú visszafele kompatibilitás.

Xbox One sarok

Az Xbox One visszafelé nem kompatibilis az Xbox 360-al. Az Xbox 360-as játékok felhőalapú streamelése Xbox One-on lehetséges ugyan, de egyelőre problematikus lenne. Albert Penello a Microsofttól egy interjúban elmagyarázta, miért. A téma egy internetre kiszivárgott belső teszt miatt kerül terítékre, amely a Halo 4-et mutatta, ahogy PC-n fut. Penello elmondta, hogy egyszerűen csak egy teszt volt, és nem jelenti azt, hogy bármit is be akarnának jelenteni a közeljövőben ezzel kapcsolatban.

"A céges értekezleten bemutatott anyagok közül ez előkelő helyen szerepel nálam azon a listán, amelyen azok a dolgok szerepelnek, amelyekről azt kívánom, bárcsak ne mutatták volna be őket, mert tudtam, hogy később kérdezni fognak ezzel kapcsolatban. Jó példája volt annak, hogy bizonyos körülmények között a felhő alapú streamelés fantasztikusan tud működni."

Ahogy Shuei Yoshida, a Sony Worldwide Studios elnöke is kifejezte már az európai szélessávú internettel kapcsolatos aggodalmait a PS4 streaming technológiájának, a Gaikainak viszonylatában, úgy Penello is hasonló kétségeket táplál. "Nagyon klassz, és nagyon problematikus egyben a dolog, abban az értelemben, hogy nagyon klasszul működik, ha a világ legjobb internet kapcsolatával rendelkezel. Sokkal jobban működik, mint ahogy gondolnád."

Penello szerint nemcsak a szolgáltatás minőségével kellene foglalkozniuk, hanem az emberek toleranciájával is. Felérne egy rémálommal nemet mondani azoknak, akiknél különböző okokból nem tudnák biztosítani a megfelelő minőséget, és a cég hírnevének sem tenne jót, ezért ésszerű döntésnek tűnik, hogy egyelőre még várnak a dologgal.

Penello a Halo 4 teszttel kapcsolatban még elmondta, hogy nagyszabású kísérlet volt, ami mögött rengeteg munka állt. A hálózatoknak el kell még érnie egy szintet, mielőtt érdemben streamelésbe foghatnának, de ha ez megtörténik, akkor akár Xbox One játékokat is lehet majd streamelni.

Xbox One-os hírcsokrunk következő témája a Kinect, amelyről a Microsoft senior programozója, Ben Lower elmondta, hogy a realizmus új szintjét képviseli, és használatának lehetőségei túlmutatnak a játékokon.

"Remélem, hogy az embereket inspirálja a Kinect jövője, és az irány, amely felé cégünk tart, amit ebbe fektetünk, és ahogyan mindez új lehetőségeket nyit meg a játékok, és más alkalmazások számára is, nemcsak a nappaliban."

A Kinect képességeinek összefoglalásaként Lower elmondta, hogy a szenzor egyszerre maximum 6 embert tud érzékelni, ami fantasztikus lehetőségeket teremt arra, hogy sokkal gazdagabb és magával ragadóbb élményt nyújthasson számunkra. A Kinect for Windows új verziója 1080p-ben képes színes képeket rögzíteni, amely a realizmus új szintjét képviseli.

Lower demonstrációjában egy barátja Facebookos fotóját alakította át úgy, hogy saját magát beillesztette az eredeti fotóba. Meglepő módon a végeredmény hihető volt. Ezt követően több kép segítségével elkészítette saját maga körbejárható 3D-s modelljét. A demóban olyan eszközöket is bemutattak, melyekkel a Kinect képes felismerni az érzelmeket és különböző arckifejezéseket, ill. az ízületek miden irányban történő mozgását. Lower közölte, hogy az Xbox One egyszerre csak egy Kinectet támogat, PC-re akár több szenzort is ráköthetünk. A kérdésekre válaszolva elmondta, hogy az Xbox one-os Kinect képes lesz szájról is olvasni, bár ebben nem volt 100%-ig biztos.

Végezetül tekintsétek meg az Xbox One kezelőfelületének 12 perces bemutatóját, amelyben Yusuf Mehdi és Marc Whitten lelkes szobanövények társaságában demonstrálják a dashboard szépségét és képességeit. Van benne kutya is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward