Xbox One: Az új Télapó

Büntet ha csúnyán viselkedsz másokkal online, jutalmaz, ha rendes vagy. Virgács és csoki nuku.

Xbox One: Az új Télapó

A trollok nem biztos, hogy boldogok lesznek az új játékkonzoljukkal, ha Xbox mellett döntenek, mert a játékospontszám, vagyis a gamerscore mellett éppen olyan feltűnő lesz az új reputációs, vagyis elismertségi pontszám is. Mindez egy olyan kezdeményezés része, ami arra irányul, hogy kiválasszák/kiközösítsék a bajkeverőket az erősen közösségi irányba elmozdult újgenerációs konzol táborában.

"Egy olyan közösségre van szükség, ahol nem kiabálnak közönséges/durva dolgokat 10 másodpercenként és nem piszkálnak másokat" - nyilatkozta a Microsoft vezető termékmenedzsere, Mike Lavin az OXM-nek.

A barátlistátokon levőkkel való kommunikáció természetesen zökkenőmentes marad, viszont az anonim fórumokon történő megnyilvánulások erős szűrésére számíthatunk majd. Ennek oka, hogy a felhasználók egy igen szűk rétege egyszerűen megkeseríti az összes többi életét a viselkedésével. Mostantól az a néhány ember nem menekülhet majd, azonosítva és szeparálva lesznek. A jól viselkedőktől elkülönített fórumon szívhatják majd egymás vérét és küldözgethetnek pucér fotókat magukról olyanoknak, akik erre nem vágytak...

Amennyiben valakinek szíve vágya, hogy szatírokkal, trágárkodókkal és hasonló népekkel játsszon és vegyüljön, akkor elkezdheti visszafelé számlálni a napokat, mert a Microsoft ezt is lehetővé teszi az egyszerű embereknek. No de térjünk ki a Télapó „jó gyerek elitkommandójára”, mert számukra azon túl is lesz előny, hogy csupa rendes gyerekekkel beszélgethetnek már csak. A magas reputációs pontszámmal rendelkezők különböző, a közösség részére szervezett programokban vehetnek majd részt, ahol aztán még magasabbra lőhetik a pontszámukat. Hogy ez alatt pontosan mit érthetünk, még nem tisztázott, a Microsoft most dolgozza ki a részleteket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward