X79-es lapkakészlettel szerelt alaplapok a Computexen

Előző évben a Computex alkalmával a különböző alaplapgyártók az Intel hatos sorozatú lapkakészletei köré épülő megoldásaikat mutatták be a nagyközönség előtt, így akkoriban találkozhattunk különböző P67-es és H67-es alaplapokkal is. Ebben az évben sem lesz más a helyzet, ám ezúttal nem a kereskedelem fő áramába, hanem a felsőkategóriás megoldások piacára szánt lapkakészleté lesz a főszerep: a standokon a Sandy Bridge-E sorozatú processzorokhoz készített, X79-es lapkakészlet köré épülő termékek mutatkoznak majd be.

X79-es lapkakészlettel szerelt alaplapok a Computexen

Előző évben a Computex alkalmával a különböző alaplapgyártók az Intel hatos sorozatú lapkakészletei köré épülő megoldásaikat mutatták be a nagyközönség előtt, így akkoriban találkozhattunk különböző P67-es és H67-es alaplapokkal is. Ebben az évben is hasonló lesz a helyzet, ám ezúttal nem a kereskedelem fő áramába, hanem a felsőkategóriás megoldások piacára szánt lapkakészleté lesz a főszerep: a standokon a Sandy Bridge-E sorozatú processzorokhoz készített, X79-es lapkakészlet köré épülő termékek mutatkoznak majd be.

Az X79-es lapkakészlet - amely egyébként a Patsburg kódnevet viseli - az X58-as megoldások helyét veszi át a piacon. Az újdonság az LGA-2011-es tokozással ellátott Sandy Bridge-E processzorokhoz készül és több fontos újítást is tartalmaz majd. A legfontosabb az, hogy a processzor és a PCH (Platform Controller Hub) között PCIe 3.0 alapú kapcsolat húzódik annak érdekében, hogy a 10 portos SATA 6 Gbps-os vezérlő és a 8 portos PCI Express 2.0-s Hub számára elegendő sávszélesség álljon rendelkezésre.

A Sandy Bridge-E processzorok háromféle változatban kerülnek forgalomba: lesz köztük hatmagos Extreme Edition modell, amely szorzózár nélkül érkezik majd maximális mennyiségű L3 gyorsítótárral, de érkezik olyan modell is, amely szintén szorzózár-mentes kivitellel bír, de előbbinél már kevesebb gyorsítótárat tartalmaz. A kínálat legalsó szintjén szorzózárral ellátott négymagos modellek kapnak majd helyet. További részletek itt.

A Computex alkalmával esedékes bemutató a hírek szerint még nem a hivatalos rajt lesz, arra ugyanis majd csak valamikor 2011 vége felé kerül sor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward