WoW: XP gyűjtés PvP-vel

A Blizzard megerősítette a hírt, hogy a következő World of Warcraft patch keretében (Call of the Crusade) bevezetik a Player vs Player battlegroundokon a tapasztalati pontok gyűjtésének lehetőségét. Ez annyit tesz, hogy ha akarjuk, akár teljes egészében PvP-ből is felszintezhetünk egy karaktert.

WoW: XP gyűjtés PvP-vel

A Blizzard megerősítette a hírt, hogy a következő World of Warcraft patch keretében (Call of the Crusade) bevezetik a Player vs Player battlegroundokon a tapasztalati pontok gyűjtésének lehetőségét. Ez annyit tesz, hogy ha akarjuk, akár teljes egészében PvP-ből is felszintezhetünk egy karaktert.

XP jár majd szinte minden olyan dologért, amiért egyébként honor pontokat is kapunk a BG-n, beleértve a többi játékos likvidálását, zászlók bevitelét, bázisok elfoglalását vagy a játék megnyerését, stb. Hozzá kell viszont tenni, hogy ez még mindig lassabb módja lesz egy karakter felhúzásának mintha küldetéseket csinálnánk meg vele. "Azt szeretnénk, ha a Battleground még kifizetődőbb lenne, mint eddig, viszont azt nem, hogy ez legyen a leggyorsabb módja egy karakter 80-ra húzásának."

Azok, akiknek már könnyek gyűltek a szemébe kis twink karaktereik miatt, most gyorsan fújják ki az orrukat és nyugodjanak meg. (Twink= szándékosan alacsony szinten tartott karakter az elérhető legjobb felszerelésben, a kisebb szintű PvP játéktér "uralására"..) A 3.2-es tapasszal bejön egy kedves NPC is, akinek 10 aranyat fizetve kikapcsolhatjuk az xp gyűjtögetést. (Ugyanezért az összegért ez vissza is kapcsolható.) Üröm az örömben viszont, hogy ezek a karakterek így külön csatatérre kerülnek, szóval a sok kicsi twink megmarad egymás szórakoztatására.

A rendszer különlegessége, hogy a kikapcsolás vonatkozik a PvE XP gyűjtésre is. Így például megállíthatunk egy karaktert lvl60-on és élvezhetjük a kiegészítő(k) előtti dungeon-öket a megfelelő szinten, ha úgy tartja kedvünk (pl.:Molten Core, Blackwing Lair).

A PvP-s szintlépéssel felvetődik viszont a felszerelések problémája (igaz honorból elég sok tárgyat lehet vásárolni, de nem skálázódik elég jól). Ennek megoldására bejön egy új felszerelés szerzési rendszer is, amelynek köszönhetően majd esni fognak tárgyak is a BG-okon. Ezek többnyire zöldek lesznek, de találkozhatunk néhány kék (ritka) tárggyal is, melyek sorsa természetesen roll-al dől majd el.

Kaptunk egy nagyon bíztató ígéretet is a Blizzardtól, miszerint a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek majd új PVP BG-ok megalkotására. "Úgy találtuk, hogy a Battleground egy nagyon nagy és fontos része a World of Warcraft PVP játékterének, és mi szeretnénk ezt a részét bővíteni a játéknak amennyire tudjuk."

A Call of the Crusade további újításai között lesz például a hátasok árának és előfeltételeinek megnyirbálása, egy új 80 fős BG, az Isle of Conquest, a Death Knight-ok nerfelése (gyengítése) és ezzel jönnek be végre az új csili-vili skinek a druida formákhoz. Ezzel érkezik a Crusader's Coliseum, egy új amfiteátrumszerű dungeon rendszer is 5, 10 és 25 fős csapatok részére, Normál és Heroic nehézségi fokozattal.

A Heroic nehézségű fokozathoz járul majd egy Tribute rendszer is, amely annál jobb jutalmakkal szolgál majd a játékosoknak, minél kevesebb próbálkozásból ölik meg egy-egy instance-ban a végső ellenfelet.

Hatalmas lesz tehát az új WoW patch, mindenki számára hoz majd valami újat (bár ennek a Death Knight-ok nem is biztos, hogy örülnek :) ), és mindenképpen ígéretesek az új hírek a jövőre nézve. További információkért irány a hivatalos honlap vagy a WoW.com (a régi WoWInsider).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward