"WoW-osok kíméljenek..."

Ahogy azt egy F13 fórum témában olvashatjuk, már vannak olyan helyek, ahol a munkaadók nem szorgalmazzák MMO játékosok felvételét.

"WoW-osok kíméljenek..."

Ahogy azt egy F13 fórum témában olvashatjuk, már vannak olyan helyek, ahol a munkaadók nem szorgalmazzák MMO játékosok felvételét.

Ezek a gyakran addiktív játékok egyre népszerűbbé válnak és kezdenek bekerülni a köztudatba mindenütt. Így történt meg, hogy egyes vállalatoknál már egyenesen hátrányt jelent, ha állásinterjún megtudják, hogy valaki játszik velük. A munkáltatók szerint ugyanis a WoW játékosok (ezt ismerik a leginkább, de minden MMO-t ide sorolhatunk) alvászavarosak és dekoncentráltak, aminek köszönhetően sokkal kevésbé hatékonyak a munkahelyükön.

"A munkaadók konkrétan megmondták neki, hogy ne küldjön hozzájuk World of Warcraft játékosokat" - írják a fórumon. "Azt mondta, hogy terjed egy feltevés, ami szerint a WoWosok nem tudnak 100%-ot nyújtani, és az alvási szokásaik rémesek stb."

Persze erre rengeteg cáfolat lehetséges, egy például hogy a WoWozáshoz, pláne egy aktív guild vezetéséhez remek vezetői és menedzsment készségek kellenek. Jól kell koordinálni egy nagy csapat embert és beosztani az időt. Akár még mérsékelt gyakorlati ismeretnek is felfogható lenne.

Volt már aki megpróbálta ez utóbbi teóriát az előnyére fordítani interjún, és bizony rosszul sült el a dolog. Az MMO csapatvezetői szerep reménybeli karrier pozitívum (vezetési tapasztalat) helyett abszolút negatívan hatott, ugyanis jelöltünket egy fejcsóválás keretében útbaigazították az ajtó felé.

Azt tudjuk hát tanácsolni, hogy ha a hobbinkról kérdeznek, mondjuk inkább az olvasást vagy a fedettpályás távolba nézést.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward