World of Warcraft: Warlords of Draenor

Nem meglepő módon igazak voltak a híresztelések az új WoW kiegészítőről, melynek címe valóban Warlords of Draenor és tényleg időutazás lesz benne.

World of Warcraft: Warlords of Draenor

Nem meglepő módon igazak voltak a híresztelések az új WoW kiegészítőről, melynek címe valóban Warlords of Draenor és tényleg időutazás lesz benne. Chris Metzen egy a Blizz-től megszokott igényességgel összeállított video kíséretében vezette fel az új expanziót.

Sokan fejeztétek ki aggodalmatokat amiatt, hogy elveszítitek Outland-et abban a formában, amiben most van. Nos, fellélegezhettek, mert a múlt Draenorja külön térképen lesz, ez nem is lehetett volna másként.

"Azeroth hősei egy mítoszokból ismert ősi összetűzés közepébe csöppennek Draenor vad dzsungeljeinek és véráztatta csatatereinek mezsgyéjén, ahol tanúi lehetnek a draenei bajnokok és rettenthetetlen ork klánok összecsapásának, olyan alakokkal az élen, mint Grommash Hellscream, Blackhand és maga Ner'zhul."

"A játékosoknak át kell fésülniük ezt a barátságtalan vidéket és szövetségeseket keresni a régi Horda háborús gépezetének megállítására, máskülönben újra végignézhetik e világ véres történelmét, amint megismétli önmagát."

A sztori lényege tehát, hogy megelőzzük azt, hogy átok szálljon a hordára és a Burning Legion bábjaivá váljanak. Garrosh nem a főellenség lesz, de nagyon fontos szereplő a történetben. Az ő célja, hogy egyesítse az ork klánokat és megalapítsa a Vashordát (Iron Horde). Már csak egy kérdés maradt ezzel kapcsolatban, hogy milyen az a világ, mely olyanra formál egy népet, mint az orkok lettek? Brutális. Kapunk 7 új zónát, amik első ránézésre sokkal másabbak lesznek mint mondjuk Azeroth lett a Cataclysm kieg után. Shadowmoon Valley-re az biztos, hogy nem ismertem volna rá, ha nem mondják, hogy az az.

A kiegészítő egyik legérdekesebb része, hogy mostantól mindenkinek lehet saját várőrsége, vagyis egy bázisa Draenoron. Ez már nagyon sok piacon lévő MMO-ban ott van, minden bizonnyal a WoW játékosok is örömmel fogadják majd a housing rendszert. Az SWTOR-hoz hasonlóan, a WoW-ban sem egyedül kell majd belaknunk várunkat, lesznek csatlósaink, akiket különböző feladatokra küldhetünk el (kazamatába fosztogatni például). A helyőrségen belül építhettek különböző dolgokat, amik más-más célt szolgálnak, példának okán a tárgykészítő rendszert egészítik ki.

A lényeg persze, hogy jön 7 új kazamata, többek között egy ogrés is, a nem lineáris Bloodmaul Slag Mines. Régóta mellőzik az ilyen többfelé ágazó helyeket, UBRS óta nem is igazán volt ilyen. A raidekről egyelőre keveset tudunk, de maradnak a 10 és 25 fős felállás mellett.

A PVP egy óriási sandbox pályával, Ashrannal gyarapodik. Ami pedig a kinézetet illeti, a WoW lassan 10 éves lesz, minek alkalmából végre felújítják a legrégebbi karaktermodelleket (orkok, törpék stb., remélem, a gnómokat kihagyják, ők nem érdemlik meg). A legtöbbet az arcok változnak, mostantól nem csak a nyálelfek lehetnek büszkék indokolatlan méretű szemöldökükre, de mindenki másnak is lesz... talán nem olyan hosszú, de legalább bozontosabb. Aye laddie, ye' heard it right.

A Blizzard az új kiegészítővel most a régi rajongókat próbálja tehát megfogni, hatalmas benne a nosztalgia faktor (Warcraft I-II-III). Nem úgy mint a Pandás valami esetében, ami sokakat elijesztett a világ egyik legnépszerűbb MMO játékától. Tény ami tény, még ez a megcsappant előfizetői tábor is 7,7 millió lelket számlál, ami több, mint amit bármelyik új MMO elért volna az elmúlt 8-9 évben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward