Windows 7-ről is ingyen lehet majd Windows 10-re frissíteni

A Microsoft mai rendezvényén sok érdekes információ elhangzott, de a legjobb hír talán az, hogy Windows 7-ig visszamenőleg ingyenesen lehet Windows 10-re frissíteni.

Windows 7-ről is ingyen lehet majd Windows 10-re frissíteni

A Microsoft korábbi ígéretéhez híven ma egy nagyszabású rendezvény keretén belül mutatja meg, milyen újdonságokat tartogat a Windows 10 – egyebek mellett szó esett már a táblákat és az okostelefonokat érintő változásokról, illetve újításokról is. A gigantikus információmennyiséget egy külön hír keretén belül nyújtjuk majd át, kedves olvasóinknak, előtte azonban lerántjuk a leplet a rendezvény talán legjobb híréről.

A korábbi információk alapján már nem meglepetés, hogy Windows 8-ról ingyenesen lehet majd Windows 10-re váltani, ám ma kiderült, egyéb operációs rendszerekre is kiterjeszti ezt a lehetőséget a Microsoft. Terry Myerson, a Microsoft operációs rendszerekért felelős részlegének ügyvezető alelnöke a rendezvényen elmondta, a Windows 10 hivatalos megjelenését követő egy éven belül ingyenesen válthatnak majd az új operációs rendszerre az aktuális Windows 7, Windows 8 és Windows Phone 8 tulajdonosok.

A rendkívül kellemes meglepetésnek kétségtelenül nagyon sokan fognak örülni, ám a döntés mögött komoly ok is húzódik. Myerson szerint a Windows 10 sokkal több, mint egy egyszeri, ingyenes frissítés, ugyanis az új operációs rendszer alaposan átírja majd az eddigi gyakorlatot: innentől kezdve a Windowsra nem szoftverként, hanem szolgáltatásként tekint a Microsoft. Az új operációs rendszer egyúttal a felhasználók és a Microsoft közötti kapcsolatot is újradefiniálja. A bejelentés alkalmával arra is fény derült, hogy a Windows 10-re való váltást követően az adott eszközre minden jövőben érkező frissítés megérkezhet, így az operációs rendszer az eszköz élettartama alatt folyamatosan friss lesz.

Ezzel a lépéssel a Microsoft nem titkolt célja az, hogy a jelenlegi gyakorlatot megváltoztassa, azaz a felhasználók ne több különböző Windows kiadást használjanak, inkább minél többen térjenek át a Windows 10-re – ez a váltás nem csak számukra, de a fejlesztők számára is rengeteg pozitívumot tartogat.

A szolgáltatásként működő Windows 10 nem csak PC-n, hanem táblákon és okostelefonokon is elérhető lesz, azaz a fejlesztők sokkal nagyobb felhasználói tábort tudnak majd célba venni, mint korábban; az egységesebb, egyre inkább egy Windows verzióra támaszkodó felhasználói bázis miatt pedig egyszerűbb lesz a frissítések készítése is.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy a Windows 10-et a Microsoft később előfizetéses jellegű szolgáltatássá alakítja-e. A dolgok jelenlegi állása szerint akár erre is lehet esély – gondoljunk csak arra, hogy Office fronton korábban már bevezetésre kerültek az előfizetéses kiadások.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward