WiFi Direct: WiFi csatlakozás egyszerűen

A WiFi Alliance (WiFi Szövetség) nagyjából egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy WiFi Direct néven új vezeték nélküli szabványt indít, amely egyszerűbbé teszi a különböző WiFi adapterrel ellátott eszközök egymással történő kommunikációját. A megoldás lényege, hogy a WiFi eszközöknek nincs szükségük hotspotra, vagy routerre ahhoz, hogy egymáshoz csatlakozni tudjanak és ami az illetékesek szerint a legfontosabb: a kapcsolat felépítése is egyszerűn, gyorsan zajlik.

WiFi Direct: WiFi csatlakozás egyszerűen

A WiFi Alliance (WiFi Szövetség) nagyjából egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy WiFi Directnéven új vezeték nélküli szabványt indít, amely egyszerűbbé teszi a különböző WiFi adapterrel ellátott eszközök egymással történő kommunikációját. A megoldás lényege, hogy a WiFi eszközöknek nincs szükségük hotspotra, vagy routerre ahhoz, hogy egymáshoz csatlakozni tudjanak és ami az illetékesek szerint a legfontosabb: a kapcsolat felépítése is egyszerűn, gyorsan zajlik.

A WiFi Direct a 802.11 a/g mellett támogatja a 802.11n szabványt is és akkor is működik, ha a két összekapcsolni kívánt eszköz közül az egyik nem rendelkezik WiFi Direct minősítéssel. A megoldás lényege, hogy bármilyen WiFi adapterrel ellátott eszközt összekapcsolhatunk egy másik WiFi támogatással ellátott eszközzel, méghozzá gyorsan és egyszerűen, router vagy hotspot alkalmazása nélkül. Erre korábban az Ad-Hoc mód is lehetőséget adott, de annál a WiFi Direct egyszerűbben használható és sokoldalúbb is. Az új szabvány segítségével akár egyszerre több, WiFi adapterrel ellátott készülékből álló csoportot is egyszerűen létrehozhatunk és ez a csoport tartalmazhat olyan eszközöket is, amelyek nem rendelkeznek WiFi Direct minősítéssel.

A WiFi Direct szabvány WPA2-es titkosítással védett kapcsolatot hoz létre az eszközök között, így a biztonságra sem lehet panasz. A szabvány segítségével könnyedén küldhetünk fájlokat közvetlenül egy WiFi nyomtatóra vagy egy másik WiFi eszközre, de azonnali üzenetküldő szolgáltatás használatára, vagy akár multiplayer csaták lebonyolítására is kitűnően alkalmas lesz a technológia.

 

A WiFi Direct minősítések kiosztását már megkezdték, így a nem is oly távoli jövőben egyre több olyan konfigurációval, illetve eszközzel találkozhatunk majd, amely már támogatja a WiFi Direct névre keresztelt újítást.

[bold]Mostanáig az alábbi termékek jutottak WiFi Direct minősítéshez:

[/bold]

[list type="unordered"]

[*]Atheros XSPAN Dual-band 802.11n PCIe Mini Card (AR928x)

[*]Broadcom BCM43224 Dual-Band 802.11n 2x2 MIMO PCIe Half Mini Card

[*]Intel Centrino Advanced-N 6200

[*]Ralink MIMObility 802.11n 2x2 PCIe Half Mini Card

[*]Realtek RTL8192CE-VA4 HM92C00 PCIe mini card

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward