Webre megy az Instagram Direct

Webre megy az Instagram Direct

Az Instagram az utóbbi időben egyre nagyobb figyelme kezdett szentelni az üzenetküldő szolgáltatására, a Directre. És a legfrissebb kiszivárgott információk szerint hamarosan újabb változás jöhet ezen a fronton, melynek köszönhetően még többen vehetik majd használatba.

Egy megbízható forrásból arra utaló képek láttak napvilágot, hogy az Instagram Direct hamarosan elszakad majd az Androidra és az iOS-re szabott alkalmazástól, és lehet majd használni a webes felületről is. Az üzenetküldőnek jelenleg az az egyik nagy hátránya, hogy kizárólag okostelefonon vagy táblagépen lehet hozzáférni, de ez hamarosan megváltozhat, és elérhetővé válhat böngészőn keresztül is. Ez újabb lökést adna a felhasználóknak arra, hogy gyakrabban alkalmazzák a felületet, ami korábban csak arra szolgált, hogy itt is képeket és videókat osszanak meg egymással az emberek, de lassan egyre több extra került bele, és mára teljes értékű csevegő szolgáltatássá nőtte ki magát, egyebek mellett már videóhívásokat is lehet ezen keresztül bonyolítani.

Galéria megnyitása

A webes felületről elérhető Direct örömet okozhat majd azoknak, akik számítógép előtt ülve is használják az Instagramot, és egyre többen vannak az ilyen felhasználók. Bár néhány éve még eléggé fapados volt az Instagram a böngészőn keresztül látogatva, mostanra jó funkcionalitással bír, és hamarosan része lesz már a Direct is. Az üzeneteket lényegében ugyanúgy lehet majd elérni a szolgáltatás honlapján, mint a mobilos applikációba, a képernyő tetején, a jobb felső sarokban lesz az ikonja, ami ugyanolyan, mint amit korábban már megszokhattak az emberek, így azonnal kiszúrható. A Direct megnyitása után azonnal láthatóak lesznek a beszélgetési előzmények a multimédiás tartalmakkal együtt.

Galéria megnyitása

Arról nem szólt a fáma, hogy a Direct milyen lehetőségeket fog nyújtani a böngészőn keresztül, mi az, ami a weben keresztül is elérhető marad, és mi az, aminek esetleg búcsút kell majd mondani. Például egyáltalán nem biztos, hogy a videohívások bonyolítására a böngészőből megnyitott oldalon is lesz lehetőség. Kezdetben még az Instagramon belül fut majd a Direct a hivatkozás alapján (instagram.com/direct/…), de nem kizárt, hogy a későbbiekben a Messenger mintájára függetlenedni fog, hiszen a különálló Direct applikáción is dolgozik a vállalat.

A Facebook egyébként elvileg arra készül már a színfalak mögött, hogy a Messengert, a WhatsAppot és a Directet összedrótozza, így a felhasználók platformokon átívelően cseveghessenek egymással. De egyelőre még nem érdemes biztosra venni, hogy ez meg is fog valósulni, mert ezzel az egyébként is monopol helyzetben levő közösségi oldal még tovább erősödhetne, amihez sokaknak lehet még szava.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap