Wasteland 2 - Túlélés a nukleáris pusztában

Montgomery Markland, a Wasteland 2 producere három dologról beszélt nekünk a legutóbbi Kickstarter frissítésben. Ezek pedig a világtérkép, a korai béta és a jutalmak.

Wasteland 2 - Túlélés a nukleáris pusztában

Montgomery Markland, a Wasteland 2 producere három dologról beszélt nekünk a legutóbbi Kickstarter frissítésben. Ezek pedig a világtérkép, a korai béta és a jutalmak.

A világtérkép felfedezése kalandos lesz, de nagyon veszélyes is. Mielőtt ebbe belemennénk, mondjuk el, hogy a felfedezés a 3D térképen történik, ami megmutatja a közvetlen környezetünket. A fontos helyek, települések úgy tűnnek majd fel, ahogy felderítjük a terepet. Lesz viszont egy 2D-s világtérképünk is, amin a teljes régió látható lesz, minden helyszínnel együtt, amit már felfedeztünk. Kalandozás közben 3 alapvető dologgal találkozhattok a világtérképen: települések, erőforrások, kisebb helyszínek. A kisebb helyszínek lehetnek mindenfélék, mint elhagyott bányák, vagy úttorlaszok. Ilyen helyeken random események következhetnek be, például csata, vagy találhattok rejtett dobozokat (lőszerrel, fegyverekkel).

2D térkép

A túlélés a pusztában összetett feladat. Figyelnünk kell például arra is, hogy csapatunk ne haljon szomjan. A vízkészletünk menedzselése lesz az egyik legnehezebb feladat (külön állítható lesz a pusztában való túlélés nehézsége a játékban). A vízkészlet függ attól hány ranger van a csapatban és mennyi flaska van nálatok. A felhasználás mértékét a terep határozza meg, a sivatagban fogy a legtöbb, míg a felföldek és füves részek kevésbé viszik a készletet. Ha elfogy a víz, nem azonnal haltok meg, de idővel elkezd fogyni a rangerek élete ha hiány van. Találhattok majd oázisokat a 3D térképen, ahol újratölthetitek a kulacsokat, ehhez ajánlott egy magas 'outdoorsman' képesség. Természetesen máshol is újratölthettek, így a Ranger citadellában vagy a Highpoolnál. Barátságos zónákban szintén hozzáférhettek a vízkészlethez, míg ellenséges területen külön küldetéssel válnak elérhetővé (ha egyszer kiharcoltátok a hozzáférést, onnantól ingyenes).

A kalandozásban nem csak a vidék geológiai adottságai akadályoznak majd, de a már említett sugárzásra is állandóan oda kell majd figyelnünk, ha ugyanis belesétálunk egy sugárzással teli felhőbe, az azonnali halált jelent, így folyamatosan tapadnunk kell majd a Geiger-számlálónkra. Ha teljesen ismeretlen helyre merészkedtek, bármikor belefuthattok valami végzetesbe. Ha alacsonyabb értéket mutat a számláló, attól bajotok nem lesz, de figyelmeztethet arra, hogy a közelben esetleg fertőzöttebb zónába is futhattok. A káros szint 500 mSv-nél kezd, ennél már sebződtök, de ha bekaptok egy extrém dózist, akkor azonnal meghalhattok, még védőruhában is.

3D térkép

Ha a sugárzás és a vízhiány még nem lett volna elég, hogy végezzen veletek, akkor ott vannak az ellenfelek is. Random ütközetben jöhetnek állatok, mutánsok, portyázók és robotok is. Az ütközetek esélyét befolyásolja a terep és a zóna veszélyszintje. A random esemény kezdetén dönthettek, hogy támadtok vagy megpróbáltok elmenekülni. Ennek sikere a gyorsaságotoktól, szerencsétektől és 'outdoorsman' képességetektől függ. A túlélést egyébként számos tulajdonságotok és képességetek segítheti.

A korai bétához majd Steamen keresztül férhettek hozzá, az első szakaszban még nagyon kevesen próbálhatják ki, csak utána biztosítják ugyanis, hogy mindenféle konfiguráción megfelelően fusson a játék. A második szakaszos bétahozzáférés biztosított a (megfelelő tieres) Kickstarteres támogatóknak, míg az utolsó már szélesebb rétegek előtt is nyitva lesz.

Már van némi infó a Kicstarteres jutalmakról is, konkrétan a Wasteland 1-ről és a pólókról, ezekről a Kickstarteren olvashattok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward