Warframe - jöhet a keresztplatformos multiplayer?

Ha az nem is, de a platformok közti migrációt meg akarják oldani a fejlesztők.

Warframe - jöhet a keresztplatformos multiplayer?

Az utóbbi időben a keresztplatformos multiplayer több fejlesztő számára is fontossá vált, főleg, hogy lassan már a Sony is elkezd engedni a korábban nagyon szigorú álláspontjából. A Warframe továbbra is egy nagyon népszerű játék, főleg PC-n, de konzolokon sem kell szégyenkeznie, főleg, hogy pár hete megjelent Nintendo Switch-re is. De ha már szinte minden platformon elérhető, mi lesz a keresztplatformos játékkal?

Steve Sinclair, a játék kreatív igazgatója ezzel kapcsolatban fejtette ki álláspontját. Szerinte jelenleg az a helyzet, hogy fejlesztőként ez egy nagyon kockázatos dolog, ők ugyanis nagyon régóta jelen vannak Xbox One-on és PS4-en, így másfajta szerződéseket kötöttek a platformtulajdonosokkal, mint a frissebb játékok, melyek most a keresztplatformos multiplayert hozzák be sorra.

Sinclair hozzátette azt is, hogy a Warframe folyamatosan fejlődik és változik, szinte hetente jönnek különböző frissítések és javítások. A nagy, Fortuna nevű open-world frissítés például egy hónappal hamarabb jelent meg PC-n, mint konzolokon, és Switch-en még mindig nem elérhető. A keresztplatformos multiplayerhez tehát fundamentálisan kellene megváltoztatni a fejlesztési irányelveket, és lehet, hogy bizonyos platformok ettől hátrányt szenvednének.

Az úriember elmondta, hogy habár a teljes keresztplatformos multiplayer talán sosem valósul meg, azon viszont dolgoznak, hogy a karakterünk előrehaladása, a megszerzett cuccok átvihetőek legyenek a platformok között. Így még ha nem is játszhatnánk együtt a más platformokon tanyázó barátainkkal, legalább a váltás egyszerűbb lenne.

A Digital Extremes egyébként rengeteg frissítést ígért 2019-re, de ezek között látványosan nem szerepel semmi a keresztplatformos játékkal kapcsolatban, így nem valószínű, hogy hamarosan előrelépést remélhetünk az ügyben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap